Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 我與黏土二、三事!^^

華僑膠袋廠位于汝州街222號(近深水埗A2出口)
可以用Google 地圖睇左位置先就實搵到
size是 ...
粘土 發表於 12-8-2012 01:05 AM

當年櫻初音一出都差d想買, 好在最後冇買到(而家話出日版ma:shy:)
創意角色既話我提意不如出之前果隻大陸初音呀:x(不過隻大陸初音唔記得叫咩名啦:()
嘩,劍都走埋位呀!
nis1111 發表於 12-8-2012 01:38 AM

快貨版係咁架啦, 要將就下:34:
btw盒面果架電單車查實盒裡面都唔知有冇:59::66:
btw其實251初音係乜東東黎
我見盒面寫住'b賞'兩隻字既:?
當年櫻初音一出都差d想買, 好在最後冇買到(而家話出日版ma)
創意角色既話我提意不如出之前果隻大陸 ...
機體 發表於 12-8-2012 01:34 PM

叫東方梔子?
算是洛天依前身?

洛天依 1/8手辦
商品編號:VCFG0001
定價:780元
企劃:VOCALOID™ CHINA PROJECT
發售開始:2012年8月下旬
特徵:VCP第一位中文歌姬洛天依的公式服裝手辦(附1/8天鈿+台座)
材質:PVC+ABS
大小:1/8 全高約220mm
※關於刊登的商品圖片商品說明等,在攝影以條件及電腦顯示器等多方面因素的影響下,或許與實際產品有所差異,另,刊登商品的說明資訊,因由實際使用等見解或有不同解釋,敬請理解。

如果這5隻出黏土人一定會支持:71:

是便利店的 FamilyMart 一番くじ Happyくじ 初音ミク

參考商品?:(
yes就係呢隻東方梔子啦!
不過山寨版好似風評唔多好
反而藍色衫果隻正廠野大家都讚不絕口
如果藍色衫果隻出大土我都會考慮入:shy:
另外一番初音多謝黏大既解說:43:
叫東方梔子?
算是洛天依前身?

洛天依 1/8手辦
商品編號:VCFG0001
定價:780 ...
粘土 發表於 12-8-2012 03:47 PM

嘩,甚麼東東來的,袓國出的嗎?
好像也不錯。

我想問櫻大戰隻真宮寺出咗未呀?:64:
嘩,甚麼東東來的,袓國出的嗎?
好像也不錯。

我想問櫻大戰隻真宮寺出咗未呀?
nis1111 發表於 14-8-2012 12:48 PM

是正式的中國V家成員

比較中意佢,因為是紅色:36:
乐正 绫:YUEZHENG LING年龄:16岁身高:160cm
活力十足的16岁女高中生,乐器制造商和音乐大企业--乐正集团的大小姐。个性直来直去,不拘小节,一天有3/4的时间都在跑来跑去,那个精神头让男生也自叹不如。喜欢音乐和巨大的好捏的毛茸茸的东西。虽然看起来很大方,理所当然的,作为女生的绫偶尔也会有少女的烦恼。最近最大的烦恼之源是来自哥哥…………?

某一天,与突然从天而降的少女相遇了~

音之精灵:释天(SHI TIAN)年龄:10000岁身高:200cm
非常古老的精灵,拥有一定的智慧,自尊心很强,只会对单纯的少女放下戒心并允许他们靠近自己。比较稳重,对自己认同的对象相当宽容,就算整天被绫当做抱枕和床垫也不会介意。化身为电吉他。

サクラ大戦 ねんどろいど 真宮寺さくら&光武セット
阿媽信說:
この商品の発売予定日は2012年8月25日です
發貨
奸少還沒公報
8月22日(水)GSC出荷
ねんどろいど 東雲なの
ねんどろいど ブラック★ロックシューター TV ANIMATION Ver.

ねんどろいど 浅間・智(制服ver.)唔中,可以買少隻限定:43:

是正式的中國V家成員

比較中意佢,因為是紅色
乐正 绫:YUEZHENG LING年龄: ...
粘土 發表於 14-8-2012 02:42 PM

我十分欣賞中國可以有自己既創作!:71:
大家而家想搵舊款,除左MK,奇趣,玩具森同188仲有邊度多??
網上邊度會有得訂??
雅虎拍賣,我只係識咁咋。
回復 3# 小櫻

:50:師兄噶方法好好...可以推廣到R魂上面啊....
雪初音會係八月三十號有貨,真係等到頸都長…:26:
大家而家想搵舊款,除左MK,奇趣,玩具森同188仲有邊度多??
網上邊度會有得訂??
kingkusos 發表於 15-8-2012 12:33 PM

麻麻地 IN'S POINT 有兩間都有賣粘土人,可以去睇睇,
有1間肯定係1/F(好快會搵到),第2間唔記得佐係1/F定2/F
可能都仲有其他店有賣粘土人,不過同上面講果2間比就冇咁多啦

雪初音會係八月三十號有貨,真係等到頸都長…
nis1111 發表於 17-8-2012 10:37 AM

小弟都等到頸都長T^T
依家又黎初音 浴衣VER.了T^T
速速貢獻:71:
麻麻地 IN'S POINT 有兩間都有賣粘土人,可以去睇睇,
有1間肯定係1/F(好快會搵到),第2間唔記得佐係1/F定2 ...
Akira0302 發表於 17-8-2012 01:03 PM

棒死了這兩個表情:handshake:

這個舊面?肉色顏色有點唔同:62:

個包包髮型真想大量複製:p
雪初音會係八月三十號有貨,真係等到頸都長…
nis1111 發表於 17-8-2012 10:37 AM

補償品:)補償品:)補償品:)

隻一番初音b賞要過萬yen真是買唔落手,用來訂多3隻浴衣ver.好過:70: