Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 我與黏土二、三事!^^

想問問你地買膠袋會買咩size架,我第一次買想要多少少意見
想問問你地買膠袋會買咩size架,我第一次買想要多少少意見
peter515a 發表於 17-8-2012 11:04 PM

主力常買3x3尺寸(主要放,面部零件,加其他零件或小黏土)
6x4尺寸(收納大黏土人)或6x5尺寸(收納雙馬尾大黏土人)
7x7尺寸(可以放齊一般份量的)或9x9尺寸(大量零件的黏土人用)

大約是這一些:78:
對待自己比較鍾意的就會令買一些2x2尺將所有小零件分開入(係好偏心的:he:)

貓咀:handshake:
近來一入.....有點感冒唔砌住了:30:

ねんどろいど 京乃まどか11月尾先出,不過唔係戰鬥服未必買:ar:
發售更改
●8月28日(火)GSC出荷
グッドスマイルカンパニー「ねんどろいど 真宮寺さくら&光武セット」
回復 107# 粘土

保重身子呀!:67:一係我幫砌住先:58:

保重身子&期待成品:52:
回復 107# 粘土
櫻初音!!
正啊!!被萌殺:46:
快快手發售啦=]
回復  粘土
櫻初音!!
正啊!!被萌殺
快快手發售啦=]
Akira0302 發表於 20-8-2012 11:26 PM

好似是下年櫻花季節發售?
保重身子&期待成品
機體 發表於 20-8-2012 09:41 PM
回復  粘土

保重身子呀!一係我幫砌住先
打字 發表於 20-8-2012 05:01 PM

謝謝大大關心,很忙病住都要做...
砌,有冇信心先?:36:你話掂我買多盒搵你幫我砌

這個253大陸有行貨現貨,聽說是有300盒,之係會場3000都買不完嗎?還是其實做多好多貨?之後預定貨又是搵2線廠令外生產,啲品質........:53:
ねんどろいど 赤座あかり

這表情唔錯:he:

糰子火箭砲,似愛美號的浮游圓錐炮多啲

砌,有冇信心先?你話掂我買多盒 ...
粘土 發表於 21-8-2012 11:40 AM

唔係呀…IBRS香港都未有貨,大陸就有?唔係反日咩?:Q

回復 112# 粘土
本身對呢隻赤座明完全冇興趣,但佢嘅二号面真係好正…:26:

砌,有冇信心先?你話掂我買多盒 ...
粘土 發表於 21-8-2012 11:40 AM

大陸咁快有行貨:@
btw通販ibrs千祈唔好搵二線廠生產啊:sad:
12月赤座似乎唔錯, 鐵甲飛髻&淚顏同其他黏土百搭一流:71:
唔係呀…IBRS香港都未有貨,大陸就有?唔係反日咩?
nis1111 發表於 21-8-2012 01:50 PM

無見你幾日是去了反日嗎?其實覺得反右先對,成日冇事搵啲事來搞
社長係好注重中國市場的,下間鉄人カフェ我估會在上海開:67:
其實隻電鍍Saber都有了,不過未知貨量是多少:70:
回復  粘土
本身對呢隻赤座明完全冇興趣,但佢嘅二号面真係好正…
打字 發表於 21-8-2012 07:04 PM

me too,飛彈發射部件唔錯

大陸咁快有行貨
btw通販ibrs千祈唔好搵二線廠生產啊
12月赤座似乎唔錯, 鐵甲飛髻&淚顏同其他黏土 ...
機體 發表於 21-8-2012 09:03 PM

是WF2012夏賣剩的吧?3千隻限定都賣唔晒:38:
通販的雪初音都是.......通販253就:(
如果是2線可能會和145一樣間唔中溜左啲野:80:越是複雜就出事機會越大:44:

ねんどろいど 末永みらい等了很久,似乎是要訂的應援ver.,
現在善款數字是239,404,356円:64:

正常表情得一個太少了:63:

粘土人 初音 浴衣VER.
睇清楚D資料,原來係會場先行發售,之後係GSC ONLINE WEB接受預訂:ice:
唔怪得之前去雅X拍賣睇個價,咦?咁鬼貴既:(
粘土人 初音 浴衣VER.
睇清楚D資料,原來係會場先行發售,之後係GSC ONLINE WEB接受預訂
唔怪得之前 ...
Akira0302 發表於 22-8-2012 02:00 AM

其實唔貴哪:(
官方定價3000yen(連運費國內525yen寄國外2000yen  3盒計)
本日見東雲なの出左,睇過實物唔錯,本決定跳過日常,有點想買先:(

ねんどろいど ブラック★ロックシューター TV ANIMATION Ver.都見有了,之前官圖眼睛有點怪,不過實物有改善了,一樣啲消光噴得好薄
其實唔貴哪
官方定價3000yen(連運費國內525yen寄國外2000yen  3盒計)
本日見東雲なの出左 ...
粘土 發表於 22-8-2012 11:24 PM

ONLINE SHOP貨既話,睇到既果個價差唔多啦!
因為本身以為係街貨,所以先有種「咁貴既」既感覺姐~.~
BRS TV ANIMATION Ver.有訂,今日都收到通知拎得,呢幾日內會去拎:)
無見你幾日是去了反日嗎?其實覺得反右先對,成日冇事搵啲事來搞
社長係好注重中國市場的,下間&#3 ...
粘土 發表於 21-8-2012 09:33 PM

我無去反日,算吧啦!D人乘機去攪事啫。
我近排比較忙,因為D義工活動多野做,但我有上黎,不過用手機上,所以唔方便留言啫。

吉永未來,正!:shiny:
一定要入!