Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 我與黏土二、三事!^^

回復 15# gorygory

這個我都超鍾意:love:
改件儲多幾套我開模分享比大家:p
上次謝謝:64:

保養和分類都係一流!
感謝分享!
回復  nis1111

小炎贖了嗎
ワンフェス2012夏最重要一環
改造&#124 ...
粘土 發表於 30-7-2012 12:43 AM

小炎贖咗喇!
您近日去咗邊度玩呀?好耐無見您喎!:73:
仲諗住再無人同我傾黏土人,分享黏土事添!^^
保養和分類都係一流!
感謝分享!
holland 發表於 30-7-2012 11:51 AM

係好正呀!小櫻大大既分享真好。不過我正在尋找膠袋中!
小炎贖咗喇!
您近日去咗邊度玩呀?好耐無見您喎!
仲諗住再無人同我傾黏土人,分 ...
nis1111 發表於 30-7-2012 01:26 PM

當然是因為要回避旅團派出的刺客工作忙囉:36:
我地啲月光族每月都要進供給奸笑社當然要努力地工作:55:
本想開個6cm~10cmQ版角色的新情報不斷更新(這裡開新貼好快不見了)方便大家知道近排動向,不過兄弟改了貼名就在兄弟這裡辦吧:64:

小炎開了沒,借我耍:he:
膠袋在深水埗汝州街近地鐵站,哪裡很齊size我成日都要去買:78:
Wonder Festival 2012 夏中左邊啲?:shiny:
咁D吸索點處理........?個D又唔摺得.....:63:
咁D吸索點處理........?個D又唔摺得.....
kingkusos 發表於 30-7-2012 04:22 PM

只好丟掉,狠心的丟掉...:!
當然是因為要回避旅團派出的刺客工作忙囉
我地啲月光族每月都要進供給奸笑社當然要努 ...
粘土 發表於 30-7-2012 03:36 PM

其實之前已經想另開,因不想與別人罵戰。:!

您沒有小炎嗎?有點意外…:Q

睇完WF2012夏既介紹,我相信若果今年唔係世界末日,出年就係我荷包既世界末日…:no:。不過都好,佢實現咗我既夢想。我會買晒BRS TV既所有NENDOROID同FIGMA:shy:。另外我對末永未來都有興趣,睇佢會做成點啦!呢隻應該都唔會太差。另外有與趣入黑雪姬既三隻FIGMA。賽車版2012既初音FIGMA我覺得做得吸引過NENDOROID啦:46:!另外個N隻初音想點…其中一隻仲要係超可動…唉…今次死喇…:70::59:

回復 24# nis1111

昨晚上不到來,平時已經夠慢:80:,本想貼D野,
小炎我有會場版,預定的沒訂,想對下有沒有唔同,
睇完wf,12月還是好空(基本得1隻),放過大家了嗎 ,但11月新的9隻全中,所以真是希望12月保持這樣:78:
wf果然到初音發威,但感覺都不是太威:(
參考商品[巨初音],對一對上面隻大黏土人真是好大隻:Q,如果商品化後買左都唔知放邊,睇來定價都要過萬yen

菲特的超可動版本,但會場所不見中影

大頭初音,太過惡搞興趣不大:72:,初音都是可愛的好:love:

hmo細版,很可愛,得1隻似乎是送書限定:44:

ねんどろいど 初音ミク 浴衣Ver.全場最中這個,不過又是會場先行發售:60:
39′s CARAVAN presents 夏祭り2012 in 横浜・八景島シーパラダイスの会場で販売決定!

便利店限定,全番超貴:47:  ,只收黏土算:44:

上次都有展出過,小黏土人已經有點無力:49:

十分一般但如果出都是會買:78:身形比較似元祖果隻改出來,聖誕帽似加大碼的紅色底褲:p

唔要車得唔得:49:已經過晒玩四驅車的年齡:ice: ,

但大家小時候緊係會有一部,轉晒啲高轉數,炒到啲車爛晒

炒完之後噴油前提字留念版,出比車手留念吧:38:

又有v家成員出新黏土,GUMI可能有點冷 ,大家姐我還沒買,錯過了最低價:63:

東方~買:52:

買~左~了:61:

舊版靚啲

出女角太好了:handshake:

大図書館の羊飼い ねんどろいどぷち 白崎つぐみ&桜庭玉藻 唔錯:78:
唔好意思我係呢方面既新手
咁岩見到你呢個帖
想入黎問下野 希望解答

點樣分真假既黏土人
本來我想買隻秋山澪既
但見網上D人賣成4XX蚊隻
但我去動漫節見人地賣178蚊咁平~
唔知會唔會係假呢 外表睇落一樣咁令
唔明點解價錢差咁多

另外黏土人如果唔保養會有咩後果
我見樓主你放哂入膠袋 咁未冇得放出黎擺?
咁D吸索點處理........?個D又唔摺得.....
kingkusos 發表於 30-7-2012 04:22 PM

試下由冇禁鐘意和平買回來的開始掉先,一開始要掉時都是不忍心,但面對沒位置都只好低頭:26:

唔好意思我係呢方面既新手
咁岩見到你呢個帖
想入黎問下野 希望解答

點樣分真假既黏土人
本來我想買隻 ...
amxx12345 發表於 31-7-2012 08:57 PM

日本最平都是仟誤yen倒,這個價都不是沒可能,如果是盗版的話就十分貴,
如果是盜版就沒有封開口圓形的貼紙,內面都沒有包住黏土的膠紙,大部份都是這樣,聽聞都有些是有貼紙的,但我沒有見過,
之前經開哪盜版熱點都拿上手睇過,感覺個盒紙質差好多,細心睇眼位的眼線和眼白全部都唔準的
舉例這個,沒有膠紙和貼紙,黏土人老番得很似
★状態: 新品未使用品ですが、検品のため、一度開封された場合があります。ご了承ください
其實是盜版,但賣家不會說明是盜版,
所以要小心

唔放出來就不用保養,都冇位放:26:
如果有燈光和陽光長期照射着會變色,我日本試過買一些中古品,番來對一對朋友果隻,發覺面相白了:26:
日本最平都是仟誤yen倒,這個價都不是沒可能,如果是盗版的話就十分貴,
如果是盜版就沒有封開口 ...
粘土 發表於 31-7-2012 09:07 PM

謝謝了 聽你一說確實留意到了
對比圖片確實人物也發現有差別

回復 24# nis1111

近來一入,少出血,因為已經乾了

賽車初音set如沒有愛不要買,如買要小心
近排行貨都是雙貼的:62:,賽車初音set仲係上下雙貼,仲貼得好鬼求其好肉酸:what:

見賊船烏賊娘到左日版,行貨搶光了嗎:44:

回復  nis1111

近來一入,少出血,因為已經乾了

賽車初音set如沒有愛不要買,如買要小心
近排行貨都是 ...
粘土 發表於 1-8-2012 03:24 AM

粘土大大果然強大,想問隻IBRS係咪同預期中一樣,得兩個FACE?
另外小黏土賽車初音SET,見過實物之後打消咗買既念頭…:26: