Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 分享呢半年入嘅新HOT TOYS同個人感言

回復 58# SNAKE.7

完全明白,不知不覺都四年,因 joker等入坑,會否再入2.0已激情不再。:31:
我對佢果d乜鬼野2唔2.0冇乜所謂,
我唯一希望ht可以做到既係恢復vip制同埋唔好搞限定!
100% agree what you said

At least you can easily sell your older collection in HK but oversea market is kind of dead, I can't see myself has the "passion" as before.

I’ve lost that "collectable" feeling as well
可明白楼主既心情及感受, 基于有限既资源(钱及空间)我一路黎都严选,为喜爱而买。
agree !:26: ....................
無睇妳d費話,(不是串妳)
感乜言呀-,睇得玩具曰報d人討論多
妳都知d人幾無知,蠢嘅la.
快十好 發表於 25-6-2012 04:25 PM

憎人富貴厭人貧:45:
謝謝分享!在下都入了坑近一年,真係越入越多:63:
好一篇文章....亦同時講出小弟既心情....:64:
有時我覺得出2.0唔係錯,但可唔可以顧及已經買咗1.0既人,
我覺得如果2.0係多咗配件的話,可唔可以有1.0既單買齋買
2.0多出黎既配件呢...咁起碼對各方面都公平同唔唔會唔開心呢.....
小小愚見....勿插:64:
睇黎你都係p仔 fans~~
講得好, 可以警惕下新入坑既朋友或者中毒太深既朋友, 小第由mark4開始入坑, 買figure基本上係自己鍾意既角色先買, 只入(marvel 同dc 既角色), 當然唔會隻隻出沖出去訂, avengers都skip左一半, 只入(thor(冇ver1), ironman, hulk),而ironman同batman就自己最鍾意, 所以近排佢番出既product真係可以令自己完夢,   可以一下子入番哂之前錯過左既野, 但同樣番出或者出新ver確係對舊有既玩家唔公平, 呢方面可以考慮下d兩全其味既方法, 大家玩figure 量力而為吧, 不竟唔可能隻隻擁有無止境咁追, 同樣有另一半既又要顧及埋佢既感受
頭像被屏蔽
無次出Ver 2 或所謂新做型,就有好人唔滿意,唔知點解玩figure會有咁現象?
但其他產品,如相機�電話等,每次有改良或進階版出,大家都會其待。
買左舊款都唔會有咁多投訴,真唔明係乜理由呢?
回復 72# magiam
可能係limited呢個字眼影響左

When I was a kid, I had some good memory with my toys even though they were cheap and inexpensive. Hardly considered what others may think. Now, I am much older and able to afford few more things in life. Things become more complicated (thinking on how to justify my purchases based on the resale value, the popularity of the product and etc) Gradually missing the point of having fun with it. Life is harsh, why add more headache? Just make some good memory with your toys. BTW, nice pic you have (for thespawnx bro). : )
今時今日, 以玩具為收藏的人, 以齊全套目標一定會破產, 唔係買玩具破產, 係造櫃, 租倉, 甚至換屋而破產

...
dogjumpjump 發表於 26-6-2012 12:07 PM

:?:?:?乜有人話唔公平咩??