Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 分享呢半年入嘅新HOT TOYS同個人感言

除左收藏品,個櫃都好正~~~
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
唔教正妳地la.
蠢人慢慢玩la.
快十好 發表於 25-6-2012 04:38 PM

FCUK OFF啦你,
又係以為眾人皆醉我最X醒果D ONX仔
頭像被屏蔽
師兄~~~

可唔可以PM我你個DISPLAY櫃邊度做GA??
好令人羨慕呀~!!:71:
回復  the_crow

我知錯la.原諒我好嗎?
快十好 發表於 25-6-2012 05:07 PM

你去同boboboy玩可能好d:42:
師兄~~~

可唔可以PM我你個DISPLAY櫃邊度做GA??
lamdog123 發表於 25-6-2012 05:26 PM

其實個display無乜特別,基本上你度好尺寸好多裝修師父都整到,問題係你有無咁大個位置同收藏量姐,不過樓主應該都開始收手,見佢好多都已經賣左多左好多位,不過若然佢年尾出果批佢有訂到的話都好快會爆返
我依家都係一路推陳出新,每款角色都只儲一隻,咁玩銀包可以舒服d
我早樓主2年明白尼個道理.......之前個個月不停買....又超合金又12"又突登去日本都要搵到為止........但2年前我觀點一夜諗通左....我9成8的玩具都賣哂, 蝕/賺都賣...種之賣得出就賣, 自己留返最最最最最最鐘意的一少部份display....
我而家個display櫃都仲有空間就知有幾小了.....
人生最珍貴的排第一係健康, 第二係親人, 第三係工作, 第四係金錢......玩具真係可有可無...唔洗刻意, 睇左就當有, 久不久一隻就夠.....:71:
師兄玩玩具都係求開心
dont think too much
btw good collection :71:

回復 1# thespawnx
我想樓主可能瘋狂玩了一年後,開始對收藏方式有了一些不同的想法
其實現在12確實沒有那麼多“珍藏性”了,確實是成人的玩具而已
畢竟HT現在已經多開一條DX系列,很多經典角色MMS出完可以再出DX
DX還有1.0...2.0......
我覺得玩玩具每個人方式不同摟,不過樓主有這樣的心態建議就“精選”吧
小弟自己別說HT了,M記都收很少了
但自己遇到很愛的都還是立馬就敗毫不手軟
重點是這隻是自己當下很滿意的玩具,那應該就夠啦
管他出幾版,其實都傷不到你~
玩玩具如果跟著“VER"跑的話狠辛苦的:36:
其實玩玩具是件很快樂得事情,不應該搞到這麼緊繃
楼主有理,我都有同感:56:
微弱嘅燈光下,隱約見到架batmobile,遲d我都可以擁有他了