Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 分享呢半年入嘅新HOT TOYS同個人感言

回復 21# lamdog123

我搵室內設計師幫我設計嘅, 之前搬新屋時一次過整埋
回復 27# GTO

thanks!!!
you are right
just enjoy ...don't think too much
回復 28# lydiamomo0903

我其實玩咗超過九年啦, 都玩咗大約三年多.
現在最緊要理知多D, 唔可以咩都買。
自己感覺到一定要有價值(心目中嘅地位,唔係炒價)
會先挑選經典角色, 只收心目中最靚嘅ver已經足夠.
始終HT唔算係便宜嘅玩具, 應該一定要嚴選
回復 26# BlackD

今年先明白唔算太遲嘅! 我了解到我哋無可能擁有晒所有鍾意嘅野。
識當時要識得取捨, 玩具都係一樣, 舊嘅唔去新嘅唔來
回復 32# KC@toys

坦白講, 我有D貪心忘舊嘅, 新版本一出,我覺得舊嘅就失色咗。
我會挑選買新嘅UPGRADE! 
但係有啲舊嘅的確帶住D回憶, 我都會選擇keep嘅
回復 33# 任俠

贊同大大部分嘅講法, 我都好期待新嘅技術去出新ver
但係最近HT返出嘅同舊ver比較,無咩好大嘅特破law。
我滿意嘅新ver係BLACK WIDOW, 其他有進步, 但係驚喜唔大.

我唔會唔鍾意收玩具, 因為係我細個到現在最大嘅嗜好。 但係熱情冷卻咗唔少, 可能要改變收1/4先會有返D激情?
回復 36# Jimy

好怕買玩具變成一種習慣, 無咗熱情。
我有一頓時間買太多係一個月, 無時候去一個個欣賞買返哩嘅玩具。
為買以買。 我都覺得feeling唔係好啱
HT呢種比較高價玩具應該每隻慢慢欣賞先覺得值回門票
純粹我個人諗法
回復 37# U.TOYS

HT如何先可以令我哋d舊玩家有返熱情、衝勁、同期待?
一定要在有特破性嘅技術先得?

植髮係我最期待嘅, baby doll 同新嘅黑寡婦都唔錯嘛, 我希望會試係男性角色上
JOKER應該係最需要嘅
回復 40# 上帝

我現在先識得咁諗, 但係真係回味個種想買要無錢買, 極度渴望擁有嘅感覺, 相信現在HT都幾難令我揾返呢種感覺.
找人訂造大約幾錢到呢??THX
siuloonghar 發表於 25-6-2012 22:51

我用左萬多元訂造
我用左萬多元訂造
Jimy 發表於 26-6-2012 01:38 AM

我都係咁上吓, 大約萬七
我儲開高達, 特攝, 星戰, 完全唔討厭2.0,3.0,4.0, 所謂多多益善:71:
一年前開始同你有相同的諗法~
玩左HOT TOY 成四年的熱情大大減退
一直不捨得開的都一隻隻地賣走
而家佢出新的 唔係真係好需要都唔再訂
變的原因係上年動漫限定的安排
覺得果年 ht 完全唔識尊重每一個買佢產品的客人
將客人安排係街排隊 用客人黎造勢 引記者影相
果次真係好反感  同埋而家連量產的都瘋狂到排隊已嚇怕...
生意人此終都係生意人 終歸向錢看
希望愛戴ht 的fans 不好介意我咁講~
回復 50# thespawnx
:26:

男人鐘意玩之餘,最煩係貪新忘舊。
回復 5# KAN0529

要有大志D🐭:57:一排好快爆。