Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 【官方消息】DX11 - The Dark Knight: 1/6th scale The Joker 2.0 Collectible Figure

回復 586# haha_muse

你諗既同我諗既可能有出入,我講既係前面幾條凌亂既散發,唔係前面大部份...
令我回憶起上次船長收訂情況...
師兄無睇錯,我都系咁∼∼∼
bunchan 發表於 24-6-2012 12:10 AM

姐係HT都唔係好似大家講到真係噤衰, 仲自己捐多D:!
姐係HT都唔係好似大家講到真係噤衰, 仲自己捐多D
liverpool_chu 發表於 24-6-2012 12:58 AM

其實我覺得ht似係先收一個人既150,之後入200落個箱,下一個人再俾150,之後再入100落個箱,甘樣個箱得100蚊紙冇甘快滿:(
其實係想收返多啲50蚊散紙,找返啲50蚊比$200,$500紙既朋友
頭像被屏蔽
捐錢換gift 呢個活動最後對ht有益處嫁 ~
用佢公司名義捐款~ 佢老細又可以計落稅收到減稅
雙重益處~
(濃味好重)我古今次好大機會又有平貨執
O.K.TAK 發表於 23-6-2012 11:36 PM

燶硬啦!同sic新電差唔多情況,愈多炒家愈好,一出實多人放
雙重益處~
SNAKE.7 發表於 24-6-2012 02:22 AM

算啦橫掂幫到人:!
o岩o岩去訂都唔係好多人o者,龍尾只係舖頭門口,之前排隊排到4,5樓都唔知為乜
同埋唔明做乜要用$150換所謂 ...
kevchan1103 發表於 23-6-2012 10:05 PM

如果你睇到$150咁大!照閣下咁計$800可以買到7隻6”Figure仲有$50剩可以食埋個飯!咁你為乜又用$800去訂隻末知幾時到手嘅12”?
捐錢換禮物唔好咩?份禮物又冇硬性一定要你換!你唔鍾意唔代表其他人唔鍾意!又可以比唔係VIP嘅玩家有機會換!我睇唔出有咩問題?
另外個引爆器joker最後都用佢想爆晒兩隻船點會佢冇用過!你再返睇多幾次先再講啦!人哋打正派頭$150係做捐款!段估HT都唔會夠薑落格係話!真係落格比人知爆咗出嚟犯法架!HT如果真係想收多你$150不如講明加錢可以換gift末重好!一樣有人換洗咩攪咁多野!
重有係呀至叻係你啦唔洗排!你估個個想焗後樓梯排隊架!你由細張開個囗到大比人餵慣唔知搵食辛苦!有啲人唔係返朝九夜五工!又要返工搵食又住得遠又要陪屋企人唔係太多時間又驚訂唔切先襯有時間去排啫!你唔體諒都唔好話人為乜呀!做人成熟啲啦!
雙重益處~
SNAKE.7 發表於 24-6-2012 02:22 AM

你估吓稅局會唔會比HT咁計!

雖然樓上o既大大有少少激動, 但有兩樣o野都幾認同, 第一唔同類型o既玩具唔可以作比較, 唔好話6吋同12吋figure比, 就算類似o既產品個價都可以爭好多, 一隻macross o既yf-29夠買幾隻vf-1a咯, 最緊要個玩家鍾唔鍾意同埋個人覺得值唔值o羅:36:

另外就係每個人o既返工作息時間都好唔同, 唔係下下可以係平日冇咁多人o既時間去訂貨或買玩具, 好似小弟咁, 星期一三五六返9:30放6:30, 但星期一三五就要返港大夜校由要7:00上到10:00 (唔係space, 所以要返般含道正校), 剩返星期二四就要返下夜由1:00到10:00, 呢兩晚又要做節又要陪老婆(成個星期得一日度得閒仲唔陪佢肯定咋型), 如果今日下午唔去就要到下星期六夜晚先有時間去訂, 但成8日咁多真係唔敢包會唔會訂晒, 所以咪侷住今日下午去訂o羅:67:

有時見到部份大大話唔明點解d朋友咁心急係peak hour去訂貨, 無可否認有部份朋友真係心急o左d, 但我相信類似我咁o既處境要"擠"時間出o黎訂o既朋友都唔少, 大家互相體諒d, 我相信會少d爭拗, 講到尾, 大家都係想開開心心玩具嘖:36: (小弟份工成日見到死人冧樓, 所以玩玩具某程度o黎講令我心理平衡好多)
回復 626# liverpool_chu

本來我都係咁諗~ 但VIP 唔可以九折再捐錢換gift ~
我會選擇用自己名捐:67:
回復  liverpool_chu

本來我都係咁諗~ 但VIP 唔可以九折再捐錢換gift ~
我會選擇用自己名捐
SNAKE.7 發表於 24-6-2012 04:30 AM

其實真係睇自己點秤, 因為佢捐出去o既錢多數會用hottoy名義捐o既, 變相我o地幫hottoy響朵, 不過自己覺得世事好多o野費時計得咁盡, 何況自己唔太care做善事邊個出名o羅, 如果介意o既可以索性唔要parts費時自己個心梗住

不過我返宜覺得o既然hottoy係香港公司, 點解本地有咁多福利或非牟利團體唔捐, 係都要捐去聯合國兒童基金會呢? 個基金好似唔太support到有需要o既香港人 (可能我思想比較狹隘啦)
頭像被屏蔽