Toysdaily 玩具日報

查看: 49034|回復: 96

[玩具報告] 【鋼鐵人的高科技智能衣架】Iron Man 2 Suit-Up Gantry with Mk IV

記得IRONMAN 2 其中一幕,IRONMAN MARK IV由運輸機一躍而下,
飛過夜空又閃過煙花,直飛到STARK EXPO現場。
做出那完美的跪地姿勢,接受FANS們的熱情歡呼.....
之後地台變形組合成裝備地台,把TONY身上的裝甲一件件拆下......
就是電影裡的短短半分鐘,成就了今次既玩具報告.....

限定版包含地台及IRONMAN MARK IV,非常巨大的包裝!!

先睇MARK IV包裝,非常簡潔,設計味濃∼

後面

由於MARK IV盒比較細,所以有一個紙盒包住,紙盒可拆開變成背景板,重現變裝場景∼

入面有一張紅色既剛古紙

內容一覽(手震請見諒∼)

SUIT﹣UP GANTRY

內容一覽(手震請見諒∼)

先睇MARK IV,但今次主角不是他,只簡單影幾張了∼

其實冇玩過MARK IV,原來都幾好睇,比例不錯大大隻!

記得這個機械人嗎?限定版本才有的呀∼

佢救過TONY一命的,你記得嗎?

今次是佢在停車場救火的造型。

爪及部份關節可動

油壓及上色做足∼

主菜登場∼Suit-Up Gantry

這是一件非常複雜的場景,而市場上根本沒有同類型產品可比較∼

總共9組機械臂,全部獨立可動∼

地台有4顆LED

MARK IV登場!!(MARK IV 最有價值的一個POSE)

劈劈劈劈劈劈劈劈劈劈劈∼(煙花聲)

喂∼耍帥夠了吧?

歡呼吧∼

I am Ironman~

如何自信又不失霸氣

我是天才!

百萬富翁....

花花公子....

大慈善家......

IRONMAN.....

Suit-Up!!

變形吧!!地台!!

完全可變既地台,收貨了吧?

機械臂伸出!

老實說,如果屋企有地方而你又係IRONMAN FANS,你冇唔買的理由.....(太感動了!!)

心口裝甲有磁石可吸在機械臂上(普通版的MARK IV不知有沒有此功能?)

呢個TONY頭的確不錯,不過限定版沒有眼鏡同冬甩∼

12吋的場景地台無論成品及造型都非常利害,
我想這是唯一的選擇了∼價格是高了一點,但產量一定不多,
個人覺得將來必定成為神物!!
FANS有愛便早D入吧∼
多謝大家收睇∼

:77::77::77:
未睇圖就回左先,
期待~等派貨....!!!!!!!!!
好相!
精細野:71:
不過無位放:67:
雖然好正~~~
不過始終沒有對沒訂感到後悔~
有Backdrop跟埋真系好好多,希望HT以后每个figure都跟个靓Back drop就好啦。。。
真係好靚,不過無地方擺,再靚都係只可以收埋係個盒度~~唉………
頭像被屏蔽
ironman fans必入~
不過呢堆野對我來講 睇相就夠哂
擺係home 無位擺  又無乜野好玩~
𣿅
嘩真係好正,得閒出去攞埋佢先:)~~~~~~~~~~~~
燈光用得好靚.:$

加上完美爆地.:$

小弟心服口服, 自問影唔到.:$
:71:真係好靚,不過無地方擺
有埋個架同背景影相超好玩!:71:
正啊!可小弟覺得腳掌略小了一田點再大DD就完美了
:$
靚到流眼淚ar~
樓主的相影得好靚,好似電影片斷一樣:71:
睇相啲質量真係好高,不過三千記就真係好嗱痢。