Toysdaily 玩具日報

[新品消息] MEDICOM The Amazing Spider-Man

回復  Toro

我仲想講下, td呢度有部份所謂高要求玩家, 算數把啦, 個d人根本唔知咩係要求, 而係d係 ...
henryay 發表於 2-9-2012 02:44 PM

我玩玩具,如果睇辦隻料根本唔係自己心水,即好似我認為變唔到型O既Transformers唔算變型金剛,唔買,我就唔會入人地個post勁插隻野唔變得型.
就好似d膠髮植髮,一開始睇完覺得ok咪買law,
兩種用料冇話邊種比較"正確",反而係睇佢運用得好唔好.
咁DX版BAD,如果佢O係幾個重點位置,直頭成件件全金屬製作,我認為會好正.
但如果件件根本就係膠,而D金屬扣上色係靚,其實無必要為加而加去整幾個金屬圈,
我唔認為幾個圈會令件事高級左.
回復  Toro

剛已看過3.0舊1圖片, 我知大大為何會認為會唔爛衫了, 因為3.0舊1同櫻島1號件衫既用料係一 ...
henryay 發表於 2-9-2012 02:53 PM

你指的櫻島是不是HYPER HOBBY誌上版?
呢隻我賣左出去,櫻島隻料比舊1 3.0厚身少少,
其實3.0唔好處就係D皮衫紙咁薄,影相就好睇,玩落個手感係有d唔實在.
(佢另一特點,係連變身腰帶都用皮做,但我自己覺得多餘左,搞到條腰帶唔夠挻)
但我覺得佢優點係,應該冇複合物料,唔會好似平時D緊身人造皮衫咁樣出現龜裂.
老孫 發表於 2-9-2012 03:47 PM

呢個位好易修理,打一口長o既螺絲落去就ok,
但你隻蜘蛛俠件衫比例緊,上完螺絲,o係面頭要做d保護包住佢,以免刮爛衫.
m記身加ht頭...原美組合...可是我相後逅番隻紅黑朱...唉...錢呀..
實物幾好,但唔知幾$?
回復 107# Toro

我都好認同你物料應用應該係以合適為優先既既講法, 另外我自己會要求多一個耐久度為要求. 細部件其實真係無需太過要求用番實物料去做, 一個得幾mm既扣都硬性用番鐵去做, 簡直係矯枉過正. 我認為整體上出黎既效果ok, 其實已經冇問題.
回復 108# Toro

一睇閣下既言論已經知你係玩左唔少時間而又有正確觀念既玩家, 好彩td都仲有你呢類玩家, very good.
係"超人"睇左實都一時心動, 做得好好, 勝左夠瘦長, 起碼隻鬆弛手唔會好似腫左咁, 一轉身蛛蛛俠免疫回復, 價都無問走人
回復 114# chungyuihing

medicom果隻乜原來已經有實物出左? 請問現貨幾錢?
如果未有現貨先出display, 我相呢隻medicom個量應該唔細, 可以等下平d先買.
係"超人"睇左實都一時心動, 做得好好, 勝左夠瘦長, 起碼隻鬆弛手唔會好似腫左咁, 一轉身蛛蛛俠免疫回復, 價 ...
chungyuihing 發表於 2-9-2012 08:42 PM

哈哈,我同你一樣
睇果陣覺得幾靚,
我覺得好過ht果隻
不過最後都係轉身走人
借問聲幾$,要一牛五魚嗎
回復 115# henryay

有現貨啦,但無問幾錢
唔荒平得去邊
回復 117# doggedyin
不用,不過都接近。
借問聲幾$,要一牛五魚嗎
doggedyin 發表於 2-9-2012 08:48 PM

今日喺兆萬見到,接近一牛五魚,實物靚過官圖