Toysdaily 玩具日報

[新品消息] MEDICOM The Amazing Spider-Man

M記隻蜘蛛俠唔差喎!!

想問你係咪攪錯左?ht出過2次tdk batman,第一次個隻都免強可以叫同M記"不相伯仲",但如果唔計質量出既既問 ...
neo.L 發表於 25-5-2012 04:32 AM
DX02 tdk ,唔計其他因數, 身型/比例,我都覺得m記好過ht~
回復 61# 凶星

咁真係睇法唔同啦.....
M記隻蜘蛛俠唔差喎!!

DX02 tdk ,唔計其他因數, 身型/比例,我都覺得m記好過ht~
凶星 發表於 25-5-2012 01:42 PM

x2 我都覺得M記隻TDK好過HT隻DX02 TDK...
HT出兩次都雕唔岩個頭型,M記一野就中。
x2 我都覺得M記隻TDK好過HT隻DX02 TDK...
HT出兩次都雕唔岩個頭型,M記一野就中。
rarityraider 發表於 25-5-2012 02:41 PM

個頭型就是我不後追DX02的原因...
終於有D唔係一面倒的講法:70:
HT D相小,好難講係點,但現時睇身型好像真係M記似D,件衫都係,
但老實說,計大貨同仔細,都係HT 好D:56:
M記D 素體.....好易碎裂…我碎過三四隻後都唔敢再買..
回復 66# BoaY

我也有類似考量,
但樓上有提到似乎後期有改善素體品質
好像沒有問題了.....(但我沒有實際玩過,不知道實際狀況)
我也是the first廢了後就再也不買M牌12'了.......

請問其他有玩M牌的玩家們,
素體強度的確已經改善了嗎?
感謝~~
那位仁兄是逢"HT"也反之人............................
base 發表於 25-5-2012 11:15 AM

We should say welcome back.
Wonderland, 零度戰姬 是也。 :58:
都唔可以完全無視M記.
其實以2007年水準,隻紅/黑蜘蛛視覺享受唔錯,
當時佢用膠衫,D發泡Print突紋好靚,但為左D質感就放棄左可動性.
至於呢隻,首先睇得出M記仍然keep住想做突起o既texture,個頭幾靚,係差在對眼隻色.
再留意下D關節位,佢做D晒空間,令隻野可動性高D,又唔好兩隻大貨都未出就批死佢輸.

等埋HT隻辦先有野好比.不過呢隻MEDICOM唔可以做香港行,水貨過黎可能要千六千七呀.
不過HT都唔會理佢啦,自己做自己野,收晒訂,2013年第2季先畀你,其實大家各有各做.
純粹因為d pose擺得好靚而回post
尤其呢個
KAISAR 發表於 24-5-2012 02:25 PM

其實好多人都係冇玩過以前隻MEDICOM,當年O個隻,連呢個POST都做唔到.
睇呢張圖,M記已經有改良架啦.
回復  凶星

咁真係睇法唔同啦.....
neo.L 發表於 25-5-2012 02:19 PM
各有喜好, 最緊要自己玩得開心.
玩Medicom要預咗唔開心!我咁多隻M記嘢大部份body唔係斷手就斷腳,啲衫唔係溶就係龜裂,剩計換body都起碼4隻大金牛,我唔會再做白老鼠了,除咗售價不斷增長外,其它毫無進步,就算你咩比例幾好,我又唔覺H記差你好多,至少笫—代嘅batman+廿幾隻figure玩到而家都無咩事!呢啲咁嘅figure公司留反比啲崇曰死硬Fans供奉啦!我會好好享受而家唔買Medicom嘅生活!:73:
D 鏠合位好粗, 加上用左硬膠衫驚會影響活動力...
我想問係咪件衫D質地問題,點解一擺pose就打晒皺? ht個隻黑蛛都唔見有呢個問題o窩?
今日睇返m記理隻SPIDERMAN, 覺得ht做得比較好d.
多個真人頭, 同起碼件衣服無咁膠.  其他就大同四小異.