Toysdaily 玩具日報

查看: 32779|回復: 22

[玩具報告] 【天才、百萬富翁、花花公子及大慈善家的私人高級秘書】ZCWO PAYON SENIOR SECRETARY

每個成功既天才、百萬富翁、花花公子及大慈善家......英雄背後,
都總有一個樣靚身裁正又持家有道既女秘書。
可惜市面唔好話女秘書,連女FIGURE都很少選擇∼
市場上太少女性FIGURE,一來頭雕難做得靚,二來身段同剪裁都好難做得好......
今次由做女FIGURE起家的ZCWO推出既PAYON SENIOR SECRETARY又能否成為你家中英雄的背後女人?
就同大家介紹一下啦∼

以高級秘書為造型加上ZCWO強項既小佩件,內容豐富∼

先換一套黑色修身恤衫

修身恤衫的確很難處理,而ZCWO為此設計了一個組合BODY,頭,胸,發雙手都可分拆,先拆雙手再穿上恤衫,令恤衫能以做出最貼身既剪裁!!

西褲都非常修身,加上少量彈性布料令可動性不減。

頭雕由韓國團隊主理外型及上色不俗,特別留意頭雕是全人手制造,可見沒有分模線的。

市場上大部份女FIGURE都是女戰士,文職OL的頭雕的確少之又少∼

修長的背面,強調女性的美態。

一台MAC AIR,IPAD,SONY CYBERSHOT,原子筆,筆記,職員証,頸鏈,大班椅.....非常充實∼

ZCWO的小佩件的確非常有趣,很細心呢∼

大班椅滑輪全部可動,內藏彈弓油壓可升降,有兩種不同高度可供選擇。

換另一套套裝去開會啦∼

ZCWO的組合BODY可替換不同PARTS,將來可能按情況開發包膠手,不同比例的胸部.....以應付不同角色需要∼

今次角色是比較瘦的,請大家不要盲目追求大胸......(大家既喜好我明白,我明白的∼)

佩合STAND可擺出不同女性POSE,重現女性的獨有體態∼

早晨,BOSS∼

開會時可玩下IPAD上下TOYSDAILY.....

今期最熱既話題係乜呢?不是CY,是CH......

最後睇埋文件就收工啦∼

FIGURE越來越多元化,不同的品牌都開始開發更多的題材,相信未來女性FIGURE會有更多出色的作品面世!
不知道大家喜歡今次的女秘書嗎?
希望以後有機會再同大家介紹多D啦∼
多謝大家收睇∼有愛請留言支持吧!!:77::77::77:
絕對支持多的公司加入 1:6市場,
玩家之福~:71:
太多面油,如果我噴層消光上去會唔會好好多
爭d訂左,因為實在太少女figure,但最後忍手等現貨,不過應該唔買lu
爭d訂左,因為實在太少女figure,但最後忍手等現貨,不過應該唔買lu
頭雕其實是差一點,但經Dick.Po大人靚想一帖下,贏了很多分。加上Pose好有女性線條,即時加分。

小弟只玩了二年figure,真的很少女性figure。如果說做得好一點,UU那隻SP特警笹本絵里(真木洋子)。
Thanks for sharing.
D parts 都幾得意但個頭真係好吾掂. :47:
恕我直言,個頭完全不能接受:70:
小姐,你那位???
另外小的見識少,人手造就無分模線?
小姐,你那位???
另外小的見識少,人手造就無分模線?
ryantsang84 發表於 3-5-2012 02:46 AM

即係出模後有人手加工磨走條分模線囉
配件張咭好得意
btw, 佢已經係CEO了~

好膠.....膠到好似有面油甘.......
眼神o吾對焦 , 好似左右分開望甘....
仲有手掌比例太大 , 好似男人手甘.....

不過價錢合理 , 配件都幾多 , 睇得出係誠意之作

底玩過HT垃圾獵人 ( HT 巳經無左以前做玩具既熱誠 !!!! )

都高興 FIGURE多元化,不同的品牌發更多的題材 , 哩個係玩家之福 , 希望其他廠繼續努力

.
頭雕小弟覺得算OK,起碼認得出佢係乜水,但上色難以接受眼眶位無啦啦深色左,又不是眼影,重有光澤問題.....

頭身唔夾色,其實一套過咁出應該要好好處理素體顏色夾番個頭(或者調轉).

睇落最欣賞係用番細胸素體,同埋件裇衫真係幾靚,腰位有修身。

如果玩開囡囡嘅,買一套當係要衫要波地要配件其實都OK.
個頭move 唔到:?...見ching 你張張相都硬晒頸:64:

回復 10# GTO

:50:原來係咁∼ 明解明解
咁就叫人手無模線  :66:
咁我都係全人手無模線 LU∼