Toysdaily 玩具日報

查看: 11327|回復: 38

[玩具攝影] [外拍] ZCWO L.A.P.D. ~之~ 肥都可以好有型

[外拍] ZCWO L.A.P.D. ~之~ 肥都可以好有型

小弟今次係先行入左呢款Morgan Freeman頭雕, 再行考慮配甚麼服裝, 最後揀左呢款ZCWO黑人LAPD.

原裝頭雕是TIGER WOODS, 樣貌都算OK, 但塗妝不行, 膠感十足, 正好換頭.

試組時發覺頭雕頸項太長, 於是動手CUT了 2 MM.

另外美國好少見咁靚仔身型嘅警察, 一般都係肥佬. 加上Morgan Freeman本身有小肚腩, 所以用雙面膠帶貼了半圈海綿落腰.

ZCWO衣服嘅造工不錯, 但部份膠件, 例女如手槍, 帽咁, 質素仍然比不上HT/SS等一線廠牌. 與HT T-1000比, 仍有距離.

所幸的是槍套腰包等雖然是膠件, 但上色後算係OK, 似漆皮.

要讚的是素體, 是少見的SLIM BODY, 關節強度良好. 如果有店鋪拆件散賣, 小弟會多買一兩個備用.

附送嘅手型跟足手粒(BALL JOINT), 比HT大方得多, 讚.

呔夾是少見的附件, 銀色G SHOCK印刷精緻, 再讚.

最後講聲唔好意思, 今日貪方便用了一支輕巧鏡頭外拍, 相片質素未如理想, 汗顏中.....

Tiger Woods頭雕, 實物唔太得, 膠!

未加海綿增肥前:

各位帥兄, 請請~

G shock 好正~~
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 14 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
支持外拍,呢個HP頭帶咗眼鏡順眼d
GOOD GOOD GOOD,難得的黑人SET呢∼
BODY的確不錯,非常實際!!
好相!!:73:
GOOD GOOD GOOD,難得的黑人SET呢∼
BODY的確不錯,非常實際!!
好相!!
Dick.Po 發表於 26-5-2012 12:33 AM

多謝版主賞識。:64:

呢款雖然係細廠出品,但係好野就要讚。

可惜有好多師兄都只會入HT, MEDICOM等大廠,原因並不是細廠差,而只細廠無二手市場。

咁玩法少好多樂趣。
個post 毒性甚強:71:
G shock不太适合老饼的morgan吧~
[支持外拍] ~ 老差骨~ 貓大這個配搭不錯... 原庄頭雕,,似傻仔...:70:[
G Shock超正 , 係同制服唔夾 ~ 呢款可以考慮... :71:
明天又落雨.... 冇得影.... 唉.... :53:

動作自然,衣服配件像真,頭雕寫實,I Like ~!!

如果背景是在鬧市,更加有Feel!!
咪咪~!:71:
[支持外拍] ~ 老差骨~ 貓大這個配搭不錯... 原庄頭雕,,似傻仔...[
G Shock超正 , 係同制服唔夾 ~ 呢款 ...
acq 發表於 26-5-2012 09:50 AM

ACQ大唔太了解老人家了~

小弟影相前都認真考慮過用唔用呢隻銀色G SHOCK,最後考慮到老人家其實最重實用便宜,用CASIO亦是合理。

外拍方面,想去就試下出去啦,話唔定有意想不到嘅收穫呢?

好似小弟呢個外拍咁,其實係偷懶係涼亭影,效果都過得去。
ACQ大唔太了解老人家了~

小弟影相前都認真考慮過用唔用呢隻銀色G SHOCK,最後考慮到老人家其實最重實用 ...
catcat 發表於 26-5-2012 10:47 AM

我都唔係候生仔:34:....對對... 睇天做人...  想做就做 ~
不過...等左成個星期揀定拍攝地點..真係天雨關係要取消 / 改變... 係灰d...
:71:
外拍高手~
C hing 你真是高手:handshake: 好有美国警察真人feel, 你对于人物作post 那种细致 我只能说wow... 观察入微..... 期待 C hing 作品
影靚不特止,仲要成日身水身汗出外拍分享

良心好 POST:71:
very nice. Support! :71: