Toysdaily 玩具日報

查看: 17559|回復: 66

[玩具攝影] ZCWO 英雄本色 "MARK哥" @ 楓林閣 (~加轉轉圖~)

ZCWO 英雄本色 "MARK哥" @ 楓林閣

楓林閣場景本身是室內, 所以今次白平衡特意黃番D, 希望有室內FEEL~

首先評一評頭雕,面形似,眼神唔得,上色有排都未到ht水準(不過唔算"太"偏黃,小今次用左室內感嘅白平衡)。皮膚質感同樓下bruce wayne比,差幾皮。可幸是表情交足戲,都幾chok。小弟手上個頭雕qc麻麻,額角有污漬同膠水漬,唯有阿q小小,當係汗水....總括而言,小弟覺得頭雕緊緊及格,算係滿足到想要mark哥嘅慾望。

波地算緊,腳部ball joint比以往zc body加長左5mm左右,符合影帝六尺身型。手型今次有上色,唔係以往咁一件膠,讚!可惜上色唔算靚,而且有甩色,做得好但爭少少。唔知點解,擺pose幾難平衡,可能係上身四件頭大重了...

西裝質地要讚,裡面三層都夠簿,算貼身,係裇衫領口剪裁仲爭少少姐。mark哥褸質地好靚,但厚,最可惜係無加鐵線,做唔到吳宇森式風吹大褸pose。一兩條鐵線,加左的話真係會加晒分...

雙襪只係做左襪筒部分,擺大動作時仍然有機會見到joint位,其實zc做左完整腳掌出嚟咁有心,做埋對完整嘅襪會更好。

配件幾滿意。全部都幾靚(留意公事包係私伙野,唔跟)。係兩對墨鏡唔夠好,太厚,較位易甩,不過用磁石戴上算是加少少分吧。底座砌起上嚟都幾花時間,又無說明書,可以改善,而且咁大個盒,其實放得落砌好嘅底座有突。

總的來說,十魚多少少算是值回票價,畢竟係有版權嘅產品,預左佢貴。各樣細節都見到花過心思,連手型都跟足ball joint。如果頭雕再像真一點,上色靚一點,相信小弟會強烈推介。

好啦,睇左咁多字,悶啦,去相!

特別客串, BRUCE WAYNE:

各位師兄,請請~

:30:睇唔到圖!!!!!
睇唔到圖!!!!!
alan1128 發表於 7-11-2012 04:36 PM

Ok啦,剛才死server....
回復 3# catcat

貓大!正圖!:71:最正係燒銀紙!haha!!:*
整體今次發哥都幾正!
係略嫌上色好似黃左少少!
嘴唇d色有少少怪!
Mark哥喊完黎gum gei~~~~
美圖,支持分享。
大貓Sir!:71:超強高清圖,Mark哥最尾嗰幾張中槍相~好鬼有電影感.
亞洲人係難做D.
拍"燒銀紙",,,同"發哥"一樣"掹槍"咁快手喎~ :34:
咁就累我唔見左一舊水。。。所謂上樑不正下樑歪。。。:67:
"燒銀紙",好重本喎:34:
仲有少爺仔同場演出,正:71:
好好好正呀:$
但楓林閣典會無咗抱囡囡放槍果冪,
有勞貓大補回:help:
cat cat ...十卜:71:
呢張第一眼睇..我估你PS tim..因為上次你話想 try PS smoke effect :77:

cat cat ...十卜:71:
呢張第一眼睇..我估你PS tim..因為上次你話想 try PS smoke effect :77:

嘩,堅燒銀紙喎!!

燒銀紙真係堅正 ........ :handshake: