Toysdaily 玩具日報

樓主: getterwing2

[新品消息] 鐵拳tag tournament 2

你chok 完joystick 之後稍微慢少少按拳, paul會向前滑行一步先出拳, 會打得遠好多, clean hit 機會亦大 ...
getterwing2 發表於 8-11-2012 12:38 PM

其實乜叫clean hit~~~:? 我都試左慢少少按制ok喎~~~當然都唔係成日出到~~~有好多招如斜按都成日出唔到~~~可能用joypad~~~:(

uwant果然好認真~~~:71:
冇乜野可以見識到啊。條友好難用,未用得掂
瘦雞 發表於 8-11-2012 01:06 PM

我覺得您有心研究~~~實得既~~~:71:

今早試左brek(跆拳道)~~唔記得個名~~~試左幾招都ok喎~~~:DD
其實乜叫clean hit~~~ 我都試左慢少少按制ok喎~~~當然都唔係成日出到~~~有好多招如斜按都成日出唔到~ ...
黑色三連敗 發表於 8-11-2012 13:14

clean hit即係埋身近距離擊中

uwants果面都係吹水, 唔認真ga.  得閒過去uwants個xbox 裏面有條鐵拳thread度吹下水law
clean hit即係埋身近距離擊中

uwants果面都係吹水, 唔認真ga.  得閒過去uwants個xbox 裏面有條鐵拳t ...
getterwing2 發表於 8-11-2012 01:23 PM

近距離其實有d難~~~因為我覺得招出得慢~~~好多時俾電腦打到飛起~~~:(

我都想有時間周圍吹~~~~:no:
唔駛好埋身先出, 離開幾個身位一樣可以滑到埋去擊中甚至clean hit. 你可以在practice mode 試下.
雞兄隻lee已經好好揪~

我以前同一個專用lee的台灣仔打, 佢唔算好勁, 但我一down, 佢D  oki就排山倒海咁, 似乎我訓低唔郁都會被佢好多中段技打到, 想起身都要估佢出中段定下段.... 雞兄不妨研究下呢方面, 會好打好多.
combot 裝背後車輪item後, 換partner 出場時可以變型, 原來變型果下有攻擊判定~ 雖然只係扣幾滴
雞兄隻lee已經好好揪~

我以前同一個專用lee的台灣仔打, 佢唔算好勁, 但我一down, 佢D  oki就排山倒海咁, ...
getterwing2 發表於 9-11-2012 04:46 PM

姐係用d可以打到訓低狀態既中段技?
姐係用d可以打到訓低狀態既中段技?
瘦雞 發表於 9-11-2012 17:22

係, 有D技可以打到訓低狀態的對手, 對方訓低果陣, 可以用呢D 技來追打. 最好mix up下中段同下段, 等對方難估.
係, 有D技可以打到訓低狀態的對手, 對方訓低果陣, 可以用呢D 技來追打. 最好mix up下中段同下段, 等對方 ...
getterwing2 發表於 9-11-2012 05:37 PM

再研究下先。。。。
黑三兄,崩拳係咪好爽呢?:34:
黑三兄,崩拳係咪好爽呢?
getterwing2 發表於 10-11-2012 09:42 AM

3 link都玩得ok wo
瘦雞 發表於 10-11-2012 13:27

我覺得paul其實好o岩佢用. 熟左崩拳之後, 再學下其他招...

d1+2
df1  (同埋df1,1及df1,1,2)
d1  (同埋d1,2及d1,4,2)
d4,2,1+2
df2
ff2,1
黑三兄,崩拳係咪好爽呢?
getterwing2 發表於 10-11-2012 09:42 AM

中到爽yy~~~~:DD 一場中成4,5次~~~~:x

不過我就算出到都好少中到您~~~:no: 睇黎要練下combos先有得打~~~:unhappy: 其實tag點出~~~:?
瘦雞 發表於 10-11-2012 01:27 PM

俾您打到反轉再反轉都算ok~~~~:26:

而家主力paul同christ~~~開發緊跆拳佬+嚴龍~~~:34:

星期6又俾大人霸左部電視~~~12點幾睇完先叫我打機~~~我都去搵周小姐~~~:help: