Toysdaily 玩具日報

樓主: getterwing2

[新品消息] 鐵拳tag tournament 2

你去online mode, tekken channel, 可以download replay.  不過download都好慢, 你去睇youtube可能會快 ...
getterwing2 發表於 7-11-2012 09:56 AM

oic~~~tekken channel~~~咁要睇下啦~~~~唔該晒 :shiny:
冇玩一排....昨晚玩返....生晒手
因玩tag太多招要考慮....最後都係用回一個人先
滴滴仔 發表於 7-11-2012 09:56 AM

點都應該勁過我~~~:55:
就正正TK ..太多招..可以出不同組合
所以只係用一件都有排玩...有排試

我唔想一浮空就出 A >B > C  ...
滴滴仔 發表於 7-11-2012 10:23 AM

識咁講~~~您已經進步左~~~~~~~:@
風間隼的招式變化多, 但又唔會太多招太複雜, 幾好玩的.
getterwing2 發表於 7-11-2012 10:57 AM

風間隼d招係咪同風間飛鳥d招差唔多?
瘦雞 發表於 7-11-2012 12:14

有部份招一樣, 但好多都唔同. 即係咁講... 我識用飛鳥, 如果唔學下點用隼姑媽就直接選佢出戰, 我都仲可以打得出唔少 "風間流" 的招牌單招, 但打左對方上天後, 連唔到combo.

風間隼係風間仁阿媽, 在tekken 3故事講佢俾ogre襲擊後失蹤, 所以tekken 3,4都冇出場.

後來tekken 5加入風間飛鳥, 設定上係風間隼的外甥女, 同樣係用風間武術流, 所以實際上係用tekken 2的風間隼的招式再加大量新招而成. 之後tekken 6/BR再加D招改D招, 有D原本同風間隼一樣的招都改左(如db4,3)

依家TTT2的風間隼比T2時加左好多新招, 而呢D新招同飛鳥係唔同的.

風間飛鳥比較簡單直接, 易用D.  風間隼多兩個構, 變化多D
點都應該勁過我~~~
黑色三連敗 發表於 7-11-2012 11:42 AM

係你多心jack.... 唔係話唔比你用其他人
我都好想玩多幾隻..
but sorry ...我唔得law ...我唔想試玩幾下招就試令一個
我要控制到熟晒....先會玩第二隻:78:

TK 唔同雞扒 :78:
雞扒要玩熟一隻...絕對2 week 攪點...e.g. 就好似我隻印印
識咁講~~~您已經進步左~~~~~~~
黑色三連敗 發表於 7-11-2012 11:43 AM

你當我流架 ~~ :78:
瘦雞 發表於 7-11-2012 12:14 PM

http://www.youtube.com/watch?v=1R-45dzME3A

影片中..佢用jun d combo 都好大路..
主要教人有wall or 冇 wall hits.......變化不大

睇對打影片自學到更多野..

http://www.youtube.com/watch?v=KSULdPTokKs&feature=related

真係發覺 打 TK ....ff , bb 同 ss 係必須學的東西
幫助非常大...我重學習中 :79:
有部份招一樣, 但好多都唔同. 即係咁講... 我識用飛鳥, 如果唔學下點用隼姑媽就直接選佢出戰, 我都仲可 ...
getterwing2 發表於 7-11-2012 12:40 PM

有冇其他角色既故事睇?
係你多心jack.... 唔係話唔比你用其他人
我都好想玩多幾隻..
but sorry ...我唔得law ...我唔想試玩幾 ...
滴滴仔 發表於 7-11-2012 03:25 PM

佢太心急...應該玩死一個角色了解系統先,熟咗後玩第二個角色就會快上手d。

呢度

http://tekken.wikia.com/wiki/Cat ... urnament_2_fighters

知道人物D故事背景, 投入感會大好多
影片中..佢用jun d combo 都好大路..
主要教人有wall or 冇 wall hits.......變化不大

睇對打影 ...
滴滴仔 發表於 7-11-2012 03:34 PM

企位同距離非常重要。
呢度
getterwing2 發表於 7-11-2012 04:38 PM

多謝先,...但英文睇唔明

玩格鬥game我好鍾意了解返個角色背景。投入d
有人話今晚想試下world arena mode, 睇下係咪多人都唔駛等.