Toysdaily 玩具日報

樓主: getterwing2

[新品消息] 鐵拳tag tournament 2

好似forza 玩痛車咁痛.  不過當然簡單過forza好多.
getterwing2 發表於 29-10-2012 12:48 PM

嘩~~~:Q 咁真係好有心機喎~~~:handshake:
Ogre我唔識用, 只知有D招要chok半圓.  其實paul的招chok 1/4圓, 已經係最易chok. 而且... 如果同人對戰, 你唔可以expect 你一出招, 對家就一定要食固woo.

如果你只expect 你一出招電腦會食, 咁齋出uf4 跳踢已經得, 無風無浪可以俾你升到30段.
你都係專心D練下paul 先la.
Ogre我唔識用, 只知有D招要chok半圓.  其實paul的招chok 1/4圓, 已經係最易chok. 而且... 如果同人對戰, 你 ...
getterwing2 發表於 29-10-2012 01:46 PM

Ogre我用1招f2~~~電腦已經食晒~~~:$ uf4~~~我打唔到電腦~~~:( 果然係我問題~~~:49:

呢排成日輸俾電腦~~~:no: 今早試左相撲手~~~感覺良好 :DD

我覺得ganryu 難用過paul

不過埋牆邊b 2~1  亂打又係幾爽gei.

類似sf4 honda 的三大招式:  
前衝頭槌:  f3+4
百烈掌:b 2~1
跳起空中坐下: uf3+4, 之後可駁 3+4 或者  1 或者 2 或者1+2

你可以試試呢兩招combo
df2->2,1->2,1,2->f3+4
db2->b2,1->1+2->1+2-> B!-> f3+4

如果唔想用用f3+4收尾, 可以用uf2,1+2

ganryu的db2 同 df2+3 係速度快的下段, 可以掃低對手再打, 都幾惡.
我覺得ganryu 難用過paul

不過埋牆邊b 2~1  亂打又係幾爽gei.

類似sf4 honda 的三大招式:  
前衝頭槌 ...
getterwing2 發表於 1-11-2012 04:54 PM

已經試緊~~~唔~~~都ok好用~~~不過好似唔夠paul大力~~~:(

不過出唔到您講d combo~~~:no:
已經試緊~~~唔~~~都ok好用~~~不過好似唔夠paul大力~~~

不過出唔到您講d combo~~~
黑色三連敗 發表於 3-11-2012 09:37

唔計儲好耐所以實戰冇用果d廢招,    Paul一個崩拳最多扣60%血,已經係game內扣血最多的單招。ganryu的 combo可以好大力,但唔易出,我列出果d已經好基本。你可以試下出少一次2,1同b2,1,會易出好多,但再扣少dd
唔計儲好耐所以實戰冇用果d廢招,    Paul一個崩拳最多扣60%血,已經係game內扣血最多的單招。ganryu ...
getterwing2 發表於 3-11-2012 10:59 AM

儲好耐個d招~~~得我會中~~~:80: paul招崩拳真係好勁~~~不過都唔太易中人 :26: 您列個d已經係最簡單~~~死囉~~~:70:

今晚又同大人去威~~~又同唔到您地對戰~~~:42:
儲好耐個d招~~~得我會中~~~ paul招崩拳真係好勁~~~不過都唔太易中人  您列個d已經係最簡單~~~死 ...
黑色三連敗 發表於 3-11-2012 11:08

要易中人, 咁你用gunryu都Ok.  db2真係好難防.
要易中人, 咁你用gunryu都Ok.  db2真係好難防.
getterwing2 發表於 5-11-2012 10:22 AM

DB2~~~明早再try下先~~~:43:

我其實貪佢係咁121212.....都可以打到6-7下~~~雖然扣好少 :(
DB2~~~明早再try下先~~~

我其實貪佢係咁121212.....都可以打到6-7下~~~雖然扣好少
黑色三連敗 發表於 5-11-2012 12:09

121212全部上段, 對手蹲下就可以全部避O西.

講真, ganryu其實唔易用的.

咁你一係練feng wei, 都好易用, 而且又有下段大掃腿又有下段開始的浮空combo.  你當佢烈海王咁用la
121212全部上段, 對手蹲下就可以全部避O西.

講真, ganryu其實唔易用的.

咁你一係練feng wei, 都好 ...
getterwing2 發表於 5-11-2012 12:28 PM

係呀~~~基本好難中~~~:( 仲有招~~~d2222222......全下段~~~:DD 好簡單~~~

feng係您主力~~~我想開發d唔同既角色~~~:49:
係呀~~~基本好難中~~~ 仲有招~~~d2222222......全下段~~~ 好簡單~~~

feng係您主力~~~我想開發d ...
黑色三連敗 發表於 5-11-2012 12:50 PM

用lee啦........
係呀~~~基本好難中~~~ 仲有招~~~d2222222......全下段~~~ 好簡單~~~

d22222 要打中一兩下係冇問題, 但只扣好少, 而且之後預左要俾對手打番轉頭, 得不償失.
我想開發d唔同既角色~~~

不如你用一隻易用角色學懂左個基礎, 然後先去諗開發其他角色la.

真係唔駛顧慮有冇其他人用woo.....隻game雖然有59個角色, 但呢個用10隻果個用10隻, 你咪冇人用? 而且你識得有人用果個角色, 有問題時都有人答到你, 咁先好ar ma.  都你熟左之後, 咪可以考慮下開發D唔同打法law.
用lee啦........
瘦雞 發表於 5-11-2012 01:12 PM

又係好大力~~~~:58: