Toysdaily 玩具日報

樓主: getterwing2

[新品消息] 鐵拳tag tournament 2

太多真係唔得ga, 好似我咁, 用得呢個時, 就唔記得第二個D招, 要連續用同一個角色多一兩舖, 先記得番有咩 ...
getterwing2 發表於 8-11-2012 11:32 AM

係呀~~~所以而家已經唔記得晒paul同chirst點樣出招~~~可能要玩死1,2個~~~:(
係呀~~~所以而家已經唔記得晒paul同chirst點樣出招~~~可能要玩死1,2個~~~
黑色三連敗 發表於 8-11-2012 11:48

唔係可能, 係"最好".
getterwing2 發表於 8-11-2012 11:52 AM

我 隻 Bryan已忘記點用了....
getterwing2 發表於 8-11-2012 11:52 AM

咁明早再玩番舊野~~~~:die:
我 隻 Bryan已忘記點用了....
瘦雞 發表於 8-11-2012 11:54 AM

主力仲係將軍同機械女~~~~:58:
主力仲係將軍同機械女~~~~
黑色三連敗 發表於 8-11-2012 11:57 AM

係啊。間中會用lee
你用番paul  la.  一野崩拳扣人大半條血真係好爽
係啊。間中會用lee
瘦雞 發表於 8-11-2012 12:00 PM

lee ~~~ 今個星期又見識下先 ~~~ :shiny:
你用番paul  la.  一野崩拳扣人大半條血真係好爽
getterwing2 發表於 8-11-2012 12:01 PM

招崩拳如果出到又如果中到人~~~有時都扣好少 :60:
招崩拳如果出到又如果中到人~~~有時都扣好少
黑色三連敗 發表於 8-11-2012 12:26

基本損害扣32.  最高可以300%傷害加成, 扣96, 即係6成血, 但要clean hit , 紅血, counter 同first hit的加成, (first hit 即係對方並非浮空或者躺在地下, 你果一擊並非在combo之內, 而係單招出, 或者一串combo之中的頭一招, 呢個加成係135%)

咁好合理woo, 崩拳個攻擊範圍已經好遠, 如果你下下可以隨便一拳扣人6成血, 打到佢撞牆仲可以再追, 咁仲成世界o既.

總之.... 你一出崩拳, 通常一得手都可以扣人1/4 到1/3, 已經好爽ga la.
基本損害扣32.  最高可以300%傷害加成, 扣96, 即係6成血, 但要clean hit , 紅血, counter 等等的加成,
...
getterwing2 發表於 8-11-2012 12:30 PM

我見好多時都冇1/4~~~有時又有一半~~~可能counter問題~~~:?

但我唔覺得好遠~~~:unhappy:
我見好多時都冇1/4~~~有時又有一半~~~可能counter問題~~~

但我唔覺得好遠~~~
黑色三連敗 發表於 8-11-2012 12:36

你chok 完joystick 之後稍微慢少少按拳, paul會向前滑行一步先出拳, 會打得遠好多, clean hit 機會亦大好多.

冇記錯的話:
counter 加成120%
first hit 加成135%
紅血加成好似125%
clean hit 加成150%

全部條件達成, 加埋o西就有300%.  通常你一出崩拳, 基本已經有first hit 135%,  即係扣40有多. 向前滑步後先出, 好多時可以拿埋clean hit 150%, 即係扣60, 已經有1/3有多. (tag team每人的血量係165. 單人就二百幾)

崩拳出招慢, 冇咩可能專登打counter, 所以counter加成就純粹講運了.

早排係uwants果面有人食完60%崩拳後, 大家睇replay同試practice 計數, 所以計得清清楚楚  :34:
lee ~~~ 今個星期又見識下先 ~~~
黑色三連敗 發表於 8-11-2012 12:25 PM

冇乜野可以見識到啊。條友好難用,未用得掂
冇乜野可以見識到啊。條友好難用,未用得掂
瘦雞 發表於 8-11-2012 13:06

Lee難度中等, 你花D時間實舞得掂.
Lee難度中等, 你花D時間實舞得掂.
getterwing2 發表於 8-11-2012 01:08 PM

好多要回中...好麻煩