Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Batman: 1/6th scale 89 Batmobile 新相

今日終於睇到實物, 我覺得係俾TDK版打敗了。

TDK裝甲車夠大, detail相對多, 似軍用車, 所以膠d都可以。

但係89版係似名貴跑車, 令唔令面就好大影響, 而且相對detail少, 面板仲要睇得唔清楚(角度問題), 所以給TDK比下去。
[ 隱藏 ]
Offical spec:
Length: 260.7"
Width: 94.4"
Height: 51.2"

so in 1/6 scale:
Length: 43.5"
Width: 15.7"
Height: 8.5"

Meaning the HT one is at least 4.5" shorter.... I wonder if anyone from HT will come out and give us an explanation or amend the size for production
[ 隱藏 ]
Offical spec:
Length: 260.7"
Width: 94.4"
Height: 51.2"

so in 1/6 scale:
Length: 43 ...
speedjello 發表於 16-3-2012 05:58 PM

個模做唔到咁大,成本又要加.......都唔駛解釋
這隻好正 但太大了!!!!!!!!!!
我想問呢, 到底個2支槍係係蓋下面伸縮出黎, 還是打開個蓋直接換支槍上去呢??? 我見之前報紙介紹話係2支槍係收藏係蓋下面, 但見過實物後就發現個位內籠好似晤夠位喎
唔好話支槍係收唔倒要配另插, 咁樣我買HT把託? 買figma 都得啦, 希望HT正視支持者心聲..... :oh:
89 Batmobile Hottoys 截訂了。
89 Batmobile Hottoys 截訂了。
hk小文 發表於 31-3-2012 10:04 PM

希望吾會炒起喇
回復 457# hk小文

都算快喎,無所謂啦,賣唔哂又可以relaunch
尋日去訂先知截左,有冇ching知邊到重可以訂到?thx
回復 460# ThomasKwong

一些鋪仔可能仲有,如ins或銅鑼灣糖街地下掛我估
回復 460# ThomasKwong

一些鋪仔可能仲有,如ins或銅鑼灣糖街地下掛我估
點解又係截訂先o黎訂?
thanks,

因為成個幾月唔係hk, 尋日返黎去訂, 完來截左.... sigh...
http://vimeo.com/39523508
睇返套片,同片上比較架ht真係唔夠流線,片中果架好低矮,slim一點,跑味重,有d惡添
ht好似方正左d,斯斯文文又唔open,唔知