Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Batman: 1/6th scale 89 Batmobile 新相

回復  mushroom

o....gum你要去Sideshowtoys website la...Metro comics 无show ga......真系好 ...
bunchan 發表於 5-3-2012 11:02 AM

唔緊要,我都唔會入.........
看過實物,一點細膩感也沒有,得個大字。不是HT做得不好,只是這輛車的設計本來就不是講求複雜,不像新版BATMOBILE般,放大到1:6仍讓人有精細驚艷的感覺。就是因為不夠細膩,這個價錢總覺有點不值,放棄了。
Agree, 之前我已經講左依部車短同size細左比例唔對, 尤其是個車頂開左睇落仲短.
thiam 發表於 5-3-2012 04:13 AM

I agree, the body seems a little shorter than it should.
回復 438# Macross長谷有洋

所以其实display应该晤好开顶lor.....会型好多
I agree, the body seems a little shorter than it should.
Macross長谷有洋 發表於 6-3-2012 12:19 PM

頭像被屏蔽
thiam 發表於 6-3-2012 07:05 PM

真車都唔算好靚.............賣點其實係好性能,唔係外型
車身短左又厚左,同時車身上大量弧線被無視了.
特別是旁邊望去時那特別的曲線近乎消失了,車頭入氣位的弧位處理也跟電影中的有頗明顯的分別,尾輪的沙板位看起來太方角...

印象中佢抄左架唔太似的合金車複出來.

不過點都好啦,都係一堆人買的.
好似真係短左好多...
尋晚睇左實物感覺麻麻,
幾膠下,質感好似以前kenner出卡通版batman車玩具咁,
而且架車唔夠修長有d肥肥厚厚既感覺.....
我諗佢都唔會修改車形,最後決定唔訂....有d失望..
其实上年又去Comic fair既人有无见过当时同宜家既batmobile有无分别???
Damn..... :67:

:50::50::50:回復 447# Macross長谷有洋
Damn.....
Macross長谷有洋 發表於 7-3-2012 12:43 PM

上圖的光暗效果不俗.....
回復 447# Macross長谷有洋

HT真係得啖笑 :38: