Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 玩具是否總有玩悶的一日? 有沒有一些一玩就悶或玩極都不悶的玩具,大家都分享下呢~~

第二個POST提過下,睇埋之前迪加個POST原來玩仲要睇埋天氣凍天特別易爛

依家只係開盒罰企,有時得閒唔 ...
yugi 發表於 12-2-2012 08:37 PM

咁嚴重!!!!:@
要睇天氣?????:@
玩極也不悶的話暫時仍然是老變:DD
細個時,玩具就係拎黎玩,玩爛就第二隻...!!!!
大個時,玩具係拎黎影相/欣賞,跟住就入柜..!!!
到老時,玩具係收藏品,可能只為儲,連盒都唔會開...!!!
睇完大大個POST都好有好感覺!:78:
自己以前都玩得好廣...
咩都買吓嚟玩的......

最唔「Come」玩既玩具嘛...
自己覺得係o個d
1) 有少少鍾意就買返屋企玩既玩具
2) 因為覺得平所以買返屋企既玩具
3) 因為想儲齊一套而買埋既其他無聊角色玩具

因為自己就係買過好多以上3種既玩具......
而家佢地都落哂架入哂盒lu...
根杠就係無謂同浪費金錢......:42:
只怪當時年少無知......

說到底就係, 呢種玩具一玩耐少少你就發覺根本就唔係自己真係鍾意既玩具......
之後就會好快放低佢地, 最後連望一眼都唔想......
畢竟...... 我連自己真係鍾意既玩具都無位擺同無時間理, 咁又點會去理o個d根本無咩感覺既玩具呢...???
雖然我覺得咁講真係好賤格, 不過呢個係事實......

玩極都唔悶既玩具當然有啦~
不過都有幾方面既~

1) 睇極都唔悶的
2) 好有擴充性
3) 因為玩具有關既動畫

1) 睇極都唔悶的  Elwing

我唸唔洗多作解釋啦~:35:
真心覺得佢好靚~
就算就咁擺o係度, 放咗好似都有2年了...
不過我仍然覺得佢好靚~
我有Xecty的, 不過我都係覺得Elwing好好多~:35:

2) 好有擴充性 4葉妹妹~!

除咗本身「附送」既零件之外, 可以加上好多其實奇奇怪怪比較特別既零件!
令到隻玩具玩味更甚啦~
雖然都係同一隻玩具, 但係玩咗一段時間之後仍然可以帶比玩家新鮮感, 其實真係好好!
唔多唔少又有少少個人風格~
姐係一睇我隻4葉就知我鍾意影相啦~:DD

3) 因為玩具有關既動畫
呢個對自己嚟係高達啦~
不過其實係高達我都啱的~
大部份啦~
因為圖太多都唔up啦...

不過, 雖然自己都有睇新一套既高達
Gundam AGE
不過真係完全無唸過要買佢既模型...
我唸最想買既都係白狼, 不過都係唔會買了......

自己覺得係咁啦~:64:
呢個可以嗎??

小小玩具迷 發表於 12-2-2012 10:38 PM

支持此post :71:

幾靚喎 :46:

可動嗎? 詳細希望 :shiny:
絕對無敵,元氣爆發,熱血最強呢系列玩具
我好享受變型合體過程  間唔中就攞出黎變型合體
回復 13# jimmy203

:67:呢個係每個玩具迷都要認真思考的問題
:71::71::58:您的帖子長度不符合要求
第二個POST提過下,睇埋之前迪加個POST原來玩仲要睇埋天氣凍天特別易爛

依家只係開盒罰企,有時得閒唔 ...
yugi 發表於 12/2/2012 08:37 PM

I just bought the dark tiga this week,
everything is alright~
but I'm afraid........................:69:
睇完大大個POST都好有好感覺!
自己以前都玩得好廣...
咩都買吓嚟玩的......

最唔「Co ...
豬潤 發表於 17-2-2012 04:57 PM

我同大大都有點相似~~~

2) 因為覺得平所以買返屋企既玩具
3) 因為想儲齊一套而買埋既其他無聊角色玩具
這兩點我有時都做:59:,而家真的要戎了:59:

而1) 睇極都唔悶的,我都有:43:,這是陪我最久的PVC:$,BTW大大的Elwing不錯~~:)

好同意大大其他的觀點,我都有相似的想法~~:71:

但另外我想講下,玩具有時都比我幻想性,就算可動低,看著不完美的pose,都比到我那玩具好似出緊招的感覺~~~:61:
玩極也不悶的話暫時仍然是老變
手榴蛋包飯 發表於 17-2-2012 12:38 PM

老變真高分~~~{:3_133:}
細個時,玩具就係拎黎玩,玩爛就第二隻...!!!!
大個時,玩具係拎黎影相/欣賞,跟住就入柜..!!!
到老時,玩 ...
kafai1978 發表於 17-2-2012 12:43 PM

相信呢度好多大大情況一樣~~~~{:3_147:}
支持此post

幾靚喎

可動嗎? 詳細希望
dueldoll 發表於 17-2-2012 07:20 PM

呵~~是doll呢~~~{:3_147:}

這是可動的~~是小玩第一次自組的12"囡囡~~{:3_144:}
絕對無敵,元氣爆發,熱血最強呢系列玩具
我好享受變型合體過程  間唔中就攞出黎變型合體
joasun 發表於 18-2-2012 12:55 AM

果然變型合體是最多人玩不悶呢~~~~{:3_147:}
I just bought the dark tiga this week,
everything is alright~
but I'm afraid................ ...
玩具Kenny 發表於 18-2-2012 09:28 AM

想問tiga有什麼問題嗎???