Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 玩具是否總有玩悶的一日? 有沒有一些一玩就悶或玩極都不悶的玩具,大家都分享下呢~~

其實玩具玩極都唔會厭
不過, 要睇自己的經濟負唔負擔得起 ja
好老實, d 玩具越來越貴, 人工越來越唔見洗...
好快就連玩具都玩唔起
:56:
老變系列同埋FMCS 01 FOURZE,真係好好扭
玩極的都不悶的玩具???。。。。。。。。。。。。小孩子不懂的了
gazza1211 發表於 12-2-2012 12:51 AM

哥哥,是什麼玩具呢???小朋友不懂呢!!!:shy:
JoJo立美少年

對我來說SHF Gills是又平又抵玩又最屈機的
歪不正 發表於 12-2-2012 01:03 AM

沒玩過shf呵,不過Gills好似趣味性不錯!!:)
玩唔厭既話........

第一應該是這家伙了........

"EVA 01-Type F
最愛的ROBOT TOY之一,機械與野 ...
ivan0012 發表於 12-2-2012 01:15 AM

sic我都好喜歡竹谷的,個人覺得sic賣點是外型,造型,而非可動
自己玩不厭的是black:78:
而山口式我都覺得有些好悶.....
雖然可動高,但可做的POSE其實來來去去都是差不多那些:44:
其實裸上手扭得夠順手關節多唔太鬆就好中意
反而我唔太中意山口 shf r魂果d比較實的關節
極魂 mia exim依 ...
gnx2 發表於 12-2-2012 01:15 AM

如果是關節鬆緊適中的,玩上手的確舒服好多,呢類自己就喜歡scm ex,marvel legends的:35:
玩唔厭

隻7劍真係即買即砌到而家都仲有間唔中扭下...

隻saber都買左差唔多3定4年 ,因為個包裝扔 ...
~^~^~ 發表於 12-2-2012 01:27 AM

看來愛也是重點之一:78:
太多~根本玩唔切
逆天原罪 發表於 12-2-2012 01:44 AM

果然係有錢佬~~:sad:
沒有任何玩具是百玩不厭的
因為說穿了其實大家都是為買而買
Daredaddy 發表於 12-2-2012 02:02 AM

也有道理,但我覺得不一定是為買而買,始終因為有愛才去買,如果是為買而買,不一定要買玩具吧~~
對我黎講,玩極唔悶既應該都係LEGO(砌完又拆,拆完又砌)
莫探員 發表於 12-2-2012 02:07 AM

LEGO果然係成功的玩具,玩了那麼多年都仍然生存~~:78:
玩悶就唔會,不過我覺得依家買咁多,到死個時都帶唔到落去....到時浪費晒
jimmy203 發表於 12-2-2012 02:12 AM

到死都帶唔到落去,世上所有東西也是呢~~:55:
[認真mode]
玩極都唔悶的"玩具"
C++, Java
[/認真mode]

XDXDDXDD
:DD:DD
老子buy這個~

就有無唔會生厭既玩具嘛~吾輩有以下(純粹根據本人情況)既淺見啦~

最開始同時亦是最 ...
deaiglex 發表於 12-2-2012 08:26 AM

心態真的不同呢!!!
小孩子時玩具就像足球,籃球一樣拋拋擲擲,而家我買玩具,像收藏品心態,又看他QC又看呢D果D,但最後也是入櫃display,玩具的意義真的隨年紀改變...........
回復  小小玩具迷

師兄 等小弟都分享d 我有時都會同你一樣林法 家中明明已很多玩具 卻欲求不滿喜歡外面 ...
ufoleung 發表於 12-2-2012 09:23 AM

唔!!!愛的確好重要,sic black也是,就算可動低,我都不時把玩~~~
有很多玩具也是買來放的
可變型可合體的買了玩一兩野之後也是在放
也談不上厭不厭~
有幾可買回的來玩具是 ...
玩具Kenny 發表於 12-2-2012 12:25 PM

我也一點點是這樣,已經把玩具當收藏品,但始終有些真的好快厭:26: