Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 玩具是否總有玩悶的一日? 有沒有一些一玩就悶或玩極都不悶的玩具,大家都分享下呢~~

老子buy這個~

就有無唔會生厭既玩具嘛~吾輩有以下(純粹根據本人情況)既淺見啦~

最開始同時亦是最基本的就能否保有一顆赤子之心啦~
好多時買左番來既玩具都係外型符合自己既美學/對角色有愛才買的嘛~
不過買了回來後又怕易玩爛(但又喵的愈來愈貴)又或者根本玩玩下無咩心機,甚至根本無時間........
也許人大了就會這樣.........當年想要沒錢買~但很多時到有錢就沒心及時間玩.........

另外也許不再像小孩子時胡亂把玩具pack在一起啦~想當年小時候的玩具都是父母及親戚買給哥哥時的東西啦~所以自然不多愛惜(?)~
不過也就玩壞多數不心痛(但印象中當年的多數好難玩壞)~也就自己可以玩更多高難度動作了~所以某程度上要令玩具們為取悅主人而將能力迫到極限接近壞掉才是真真正正玩玩具的~?
可是嘛~現在都不敢多動了(無計~老子多數買女人多~而且還要是易爛的~不想轉行做醫生/複製人入侵就要憐香惜玉了)

而且現在我多數都把玩具放櫃上display~所以某程度上放了上去後偶爾想拿下來把玩也就覺得很難了.......始終如果真的「牽一髮動全身」時真的夠玩一整天了..........

不過話雖如此~如無意外玩具還是會keep買的~
始終玩具現在對吾輩的意義已經不再單單只是用來玩樂的啦~
感謝在td中認識到的各位~
回復 1# 小小玩具迷

師兄 等小弟都分享d 我有時都會同你一樣林法 家中明明已很多玩具 卻欲求不滿喜歡外面的 其實除了玩具既可玩度 都要靠你本身有多愛那名角色 好似dark kiva 咁型仔 得閒拎出黎玩下幾開心 雖然佢可動低(因為斗篷既關係) 但我拎佢出黎睇都開心 想多愛玩他 得閒多點回看有關他的節目吧~
小弟玩過的玩具不多,雖然美玩,日玩都玩,有些真的玩了不夠5分鐘就放下 ,有些就玩極都不悶
其實小弟 ...
小小玩具迷 發表於 12-2-2012 12:20 AM

完美雞脾........:$
通常可變型合體的機械人會玩極唔厭,
合體前後的造型都靚,合完又想分,分完又想合,loop...
回復 3# gazza1211

wt is it~~~~~~
最緊要有愛................{:3_131:}十卜........小小兄:71:
爆頭 真係巧巧笑:DD
太多~根本玩唔切
逆天原罪 發表於 12-2-2012 01:44 AM

x 200

沒有任何玩具是百玩不厭的
因為說穿了其實大家都是為買而買
Daredaddy 發表於 12-2-2012 02:02 AM

又有道理噃...
通常可變型合體的機械人會玩極唔厭,
合體前後的造型都靚,合完又想分,分完又想合,loop...
御姐喵 發表於 12-2-2012 11:14 AM

喵姐有冇好推介啊??:66:
老子buy這個~

就有無唔會生厭既玩具嘛~吾輩有以下(純粹根據本人情況)既淺見啦~

最開始同時亦是最 ...
deaiglex 發表於 12-2-2012 08:26 AM

牽一髮動全身...............小弟也是呢,結果每每一玩就是整個下午了..............:35:
喵姐有冇好推介啊??
ivan0012 發表於 12-2-2012 12:08 PM

家中最令我自豪的合體機械人,雖然新的文哥比這文哥更帥...
有很多玩具也是買來放的
可變型可合體的買了玩一兩野之後也是在放
也談不上厭不厭~
有幾可買回的來玩具是日日玩
有幾鍾意的也不可能日日玩
有幾悶的也可能間唔中拿出來過2下手瘾
那怕只是一兩分鐘的快樂
家中最令我自豪的合體機械人,雖然新的文哥比這文哥更帥...
御姐喵 發表於 12-2-2012 12:21 PM

D武裝重到..............:52:

GOOD!!!!!!!!
細個果陣  每次有新玩具想買又買唔到  就會覺得 果件玩具冇可能玩厭
JoJo立美少年

對我來說SHF Gills是又平又抵玩又最屈機的
歪不正 發表於 12-2-2012 01:03 AM

呢隻係好正o架:DD

呢隻亦都係唔錯:78: