Toysdaily 玩具日報

查看: 68301|回復: 125

[分享討論] 玩具是否總有玩悶的一日? 有沒有一些一玩就悶或玩極都不悶的玩具,大家都分享下呢~~

小弟玩過的玩具不多,雖然美玩,日玩都玩,有些真的玩了不夠5分鐘就放下:55: ,有些就玩極都不悶:35:
其實小弟覺得每樣玩具都有不同的賣點,並非高可動就一定是好玩具,好玩的玩具,雖然高可動都重要,
但如PVC那些不可動玩具,重點是造型,上色,雕功等,有些真的百看不厭:78:

小弟就覺得好玩具最重要是可玩性和趣味性,這兩點都好好的話,就真的玩極都不悶呢!!:)

小弟就選選自己覺得一玩就悶或玩極都不悶的玩具,由於不能盡錄,各只選3件,歡迎大家都分享下自己的啦!!!!

先是玩極都不悶的玩具~~~
1 robot 魂 銀河美少年 tauburn
呢隻高可動,加上配合他造型,做到的東西好多,可玩性和趣味性好高:71:

2 neca gears of war 卒仔 爆頭版
由於爆頭效果關係,趣味性超高:DD

3 marvel legends series 6 狼人
呢隻可動好,關節設計好適合狼人這角色,而且身材修得不錯,玩起來好有狼人的味道:$

而一玩就悶的有~~
1 S.H.MonsterArts 哥斯拉
其實造型算不錯,但可以做,可以玩的東西太少了,可以做的只有射光線,swimming模式,只能直站,向前踏步都不行:die:

2 robot 魂 龍神丸
和哥斯拉一樣,造型不錯,但可以做,可以玩的東西太少,可能造型關係可動比想像中低,能玩的實在太少:42:

3 山口式 暴力熊 主人
好可愛,但完全不好玩,手,腳基本上只能垂直移動,手肘是可以向內外轉,但幫助不大,連做被打的動作都好少,好生硬,玩了5分鐘就當垃圾無視了:54:

大家又有什麼一玩就悶或玩極都不悶的玩具呢~~~:)
可憐的暴力熊主人............
玩極的都不悶的玩具???。。。。。。。。。。。。小孩子不懂的了:p
一野戳爆你個頭!!!:35:
JoJo立美少年:@

對我來說SHF Gills是又平又抵玩又最屈機的:78:

回復 5# 歪不正

你隻GILLS..................的確係正啊呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:52:

玩唔厭既話........

第一應該是這家伙了........

"EVA 01-Type F
最愛的ROBOT TOY之一,機械與野獸的完美結合,可動傑出,極富野性
,正!!!!!!!!!!!!!"

還有.......

"Kuuga Mighty form
臨多的最強戰士,生生世世也與古朗基族戰鬥,即使流傳到
現世也不能擺脫這可悲的宿命,這......也許就是戰
士的悲哀吧。"

以上廢話直COPY FaceBook的.......

一玩就玩厭既話...........

"MUV-LUV 不知火弐型
抵玩之作,配色深得吾心,修長的身姿相當帥,配附的大刀
也能擺出許多帥氣的POSE。"

話是這樣說,但是擺弄了一會兒便想不出什麼好POSE了........:56:
其實裸上手扭得夠順手關節多唔太鬆就好中意
反而我唔太中意山口 shf r魂果d比較實的關節
極魂 mia exim依d鬆鬆地ge關節系最中意

玩唔厭

隻7劍真係即買即砌到而家都仲有間唔中扭下...

隻saber都買左差唔多3定4年 ,因為個包裝扔左 所以放左出來display,玩得最多的就係佢(笑)

隻電單車幾百搭所以成日玩..哈!

至於一玩就悶呢...就係特價gn-x...其實幾令 不過唔知點解提唔起勁玩

:(:(:(:( 太多~根本玩唔切
沒有任何玩具是百玩不厭的
因為說穿了其實大家都是為買而買 :67:
對我黎講,玩極唔悶既應該都係LEGO(砌完又拆,拆完又砌)
玩悶就唔會,不過我覺得依家買咁多,到死個時都帶唔到落去....到時浪費晒
玩極不厭有好多,胡迪更加係拍極都唔厭:DD

極動感:@:DD