Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 聖鬥士星矢新TV版動畫 "聖鬥士星矢Ω"

不知所謂的編排! 三個老青銅竟然最後都升唔到級, 竟然俾個新人做埋教皇

雅典娜成人有人反妳背叛妳係因為妳行政做得差!!
不知所謂的編排! 三個老青銅竟然最後都升唔到級, 竟然俾個新人做埋教皇

雅典娜成人有人反妳背叛妳係因為 ...
kris 發表於 1-4-2014 06:48 AM

1. 唔好忘記一輝既鳳凰聖衣既特殊能力強過黃金, 以一輝既性格,當然唔會要黃金,而且只有鳳凰聖衣先襯得起一輝
2. 瞬曾經講過(ND),最有感情既聖衣都係仙女聖衣
3. 冰河,著水瓶聖衣既話,叫佢點樣跳舞呀,加上水瓶聖衣可能已被污染
4. 金牛做教皇,我覺得好有創意喎,比d新意你地又嘈,真係好難服侍
5. 要咁諗,叫得傳說,地位已經高於教皇
1. 唔好忘記一輝既鳳凰聖衣既特殊能力強過黃金, 以一輝既性格,當然唔會要黃金,而且只有鳳凰聖衣先襯得起 ...
Force 發表於 1-4-2014 11:29 AM

x2, 班人真係好難服侍, 轉晒黃金又話無晒原本特色,唔轉又話睇唔起佢地
其實睇返原神話,帕拉斯係男定女?? {:1_201:}{:1_206:}

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%B8%95%E6%8B%89%E6%96%AF

http://baike.sogou.com/v171682.htm
好野, 大團圓bbq~~~~~~~~~~~~
貴鬼用修聖衣為由而唔做教皇只不過係其中一個理由(藉口),仲有另外2個理由佢冇講,第一係年紀仲細既羅 ...
Force 發表於 31-3-2014 11:00 PM

第一樣野係佢仲有野未教哂比羅喜同賣羅喜太細,唔想佢細細個就無人睇住(因為佢自己以前都係),第二樣野含世界既聖衣都要佢修理,因為佢係唯一既修理師,第三既係學你話,佢知道佢師公既事(撒卡背叛,某殺教皇),佢自己唔想咁早死

星矢做左二代艾奧羅斯,永遠保護女神  因德格拉係為左想同家姐打同為佢好先做雙子座,所以都唔會接手。
紫龍純粹著上天秤去教佢個仔同賣計任童虎同玄武個位,所以更加唔會接手。
不動自稱自己唔係真正既黃金,佢只係馬斯要求佢做,佢先接手做處女(之後仲變左做旁白),哈兵一個人用盡力量去破壞天地創世劍,雖然開口賣口都話唔鍾意保護女神,只係想碎人d骨頭,但佢心入面係一個好人,所以先比女神要求做教皇 大約係咁
冥王再臨

新一代的聖鬥士的努力下,把時間之神撒圖恩打倒,撒圖恩放棄消滅人類,但表明如果他們的奧米加力量消滅會再一次重臨世界,就這樣,世界暫時變得和平,但撒圖恩想再一次考驗人類,把巳經被雅典娜的哈帝斯重生,更給予哈帝斯更強大力量,再一次見証人類的力量

就这样,冥王被复活了,哈迪斯:没想到我能再次重生,時間之神,你為何要讓本王復活?撒圖恩:之前女神雅典娜的聖鬥士團结一至将我撒圖恩打敗,當時我被人類的力量感動,所以就放了人類一馬,但是我深知人類的心性,因此我再一次讓你復活,讓世界再次陷入危機,看看人類還能不能再一次覺醒更强大的力量,如果不能,那地球就由你冥王来統治,哈迪斯:撒圖恩大人,如果我把雅典娜的圣斗士以及雅典娜全都消滅,地球真的能讓我來统治吗?撒圖恩:没错,但是如果你未能消滅雅典娜的聖鬥士,我會再一次封印你,不會再令你復活,并且我要提醒你新一代聖鬥士比前代還利害,尤其是天馬座聖鬥士,他是唯一能讓我受傷的人。
哈迪斯:天馬座是我哈帝斯的敵人,我這次重生,一定要把天馬座殺死,撒圖恩:那我真的很期待,好了,你可以再次去向雅典娜的聖鬥士發出挑战了。
此時的圣域正進行着黄金聖鬥士的任命議式,邪武,冰河和哈格被任命为新的黄金圣斗士,然而這時候,星失等人感受到一股很强大而又熟悉的小宇宙,哈迪斯:雅典娜,好久不見了,星矢:冥王哈迪斯,這怎可能,哈迪斯:沒想到吧,我本王這次重生,会再次統治地球,為了我再一次的重生,我会讓你們做二個月的準備,二個月之後,我的108個魔星軍團會再一次突襲聖域,并且殺掉雅典娜,還有天马座的星矢,你给我記住了,這次我無論怎樣都會殺掉你。二個月后見吧,雅典娜和雅典娜得圣斗士們。
星矢:真沒想到,冥王居然會重生,尤娜你們四個立即去找光牙和伊甸,立即召他們回聖域,紫龍:冥王重生,看来我們雅典娜的聖鬥士再一次迎来新的战斗,纱织:我身為大地的女神,那我有责任守護世界的和平,哈迪斯已经重生,我們要勇敢的去面對,再一次守護人類和平。
新的聖戰再一次开始了
又重新一次.......................
又重新一次.......................
denniskwong 發表於 30-4-2014 10:32 AM

只係自己作的自high文來:67: