Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 聖鬥士星矢新TV版動畫 "聖鬥士星矢Ω"

下集定再下集完,今集2條蛋散死埋,

係件聖衣勁左定點,阿瞬出星雲暴風又係唔駛除就出到最強力量,
冰河仲諗住出曙光女神搞掂,原來用佢自己最拿手果招鑽石星塵拳

PS:呢2年真係翻兜舊作年,omega完左後到6,7月又有美少女戰士新作,
     不如翻埋四驅小子,高智能方程式等等,
     笨大咁識屈錢,出呢D再出product肯定又屈一筆
一集,只係威左一集,人馬碎唒

一集,只係用左一集,星矢變左一個用陰招既人

5小強中,星矢真是最少戲份
:42:講到尾 光牙先係主角
星矢..........
最後一集:星矢守護聲李阿寶駕駛rx78撃敗土星,成為高達聖衣,bandai開新line,完。
真係從未見過黃金聖衣可以碎成咁.....真係亂咁黎......打阿波羅時都未至於咁啦....
heewing 發表於 16-3-2014 04:02 PM

打死神時唔駛3秒5件黃金聖衣碎到渣到無咁濟{:1_203:}
打死神時唔駛3秒5件黃金聖衣碎到渣到無咁濟
yugi 發表於 16-3-2014 05:20 PM

好似半野唔使已經碎晒....................
睇完今集,基本上已經睇晒!
下集類似5星戰隊,太空保衛隊的場面,多謝晒!
睇完今集,基本上已經睇晒!
下集類似5星戰隊,太空保衛隊的場面,多謝晒!
ah_cow 發表於 16-3-2014 11:04 PM

係咪打埋土神就完. 應該冇架下個boss吧
星矢正一敗家仔,第三次整碎人馬座聖衣啦{:1_201:}
再出返天馬州聖衣囉…佢地都無出過神衣,黑歷史真係…
我都想見神聖衣。:51:
第四次啦,人馬座黃金聖衣碎左四次啦:ice:不過我到今時今日先知原來人馬座識自我修復,而且今集爛爆的作畫令到星矢有幾分似艾奧羅斯,好感動:46:
今季Omega將完結,總括呢講,今季故事結構上做得爆差,曾經留過好多伏線,但一概無用過,例如1.頭幾集星矢同雅典娜有親密接觸、光牙黑左面 2.小丑回收殘劍 3.米拉話會記住一輝 等等,一概不了了之,故事去得好平淡,明明有d位可以做到好熱血,佢無做到,整返幕老五強集結、向神射箭都好呀:45:家下連聖鬥士最大遺產-黃金短劍都整碎埋…omega真係反了:47:
原本已死的一輝等人原來只係被瓦礫埋住:x
第四次啦,人馬座黃金聖衣碎左四次啦不過我到今時今日先知原來人馬座識自我修復,而且今集爛爆的作畫令 ...
花少爺 發表於 23-3-2014 02:49 PM

2.小丑回收殘劍

比Saturn合翻把劍
呢套野抵被人由頭鬧到尾,1. 編劇不熟聖鬥士歷史,一知半解亂作一通,2.無好好俾舊五小強穿黃金聖衣或神聖衣去發揮,3.劇情無聊拖鐘,成日講埋D無瓜角色,夠膽將二打六敵人講幾集,但小丑等兩人最後幾秒一招收皮 4.新小強廢到無倫,角色不吸引,仲要違反聖鬥士一對一的對打規定,經常聚眾毆鬥 5 .明知新小強係主角卻無培育角色慢慢變強,總之雜兵都唔夠打,但就無啦啦會KO神 6.無好好俾眾黃金發揮,尤其係處女及白羊..........仲以為今集收皮仲要拖多集{:1_209:}