Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 聖鬥士星矢新TV版動畫 "聖鬥士星矢Ω"

呢套野抵被人由頭鬧到尾,1. 編劇不熟聖鬥士歷史,一知半解亂作一通,2.無好好俾舊五小強穿黃金聖衣或神聖衣 ...
勇 發表於 23-3-2014 04:21 PM

你應該無睇過原作,星矢等人也多次幾個打一個
   仲要違反聖鬥士一對一的對打規定
今集,我以為自己睇緊龍珠

悟空+比達打魔人布歐

各人自動獻身,將力量交心悟空出完氣彈!

Saturn個樣,同路人甲無咩分別!
射手座黃金聖衣比撒旦一野斬爆,會唔會搞野左D

三黃金加一輝無死(一輝仲要係比藍毛拉番番泥),都算好,但得果幾句之後就石化(係得一輝無)

同賣我真係以為自己睇機械人動畫(例如電童),全部自動顯身比力量主角再打個對手囉
呢套野抵被人由頭鬧到尾,1. 編劇不熟聖鬥士歷史,一知半解亂作一通,2.無好好俾舊五小強穿黃金聖衣或神聖衣 ...
勇 發表於 23-3-2014 04:21 PM

白羊打咁多次雜兵,次次都用星光滅絕,其次就星蝕旋轉(玩到連自己師傳師公既最強絕招都可以打唔死人ed咩道理)
處女直頭做旁白,出得果1次呵(仲要係因為柏拉克多斯攻擊女神),明王來臨唔知去左邊,打紅毛用得一次條繩(拿過泥打新六小強)仲有果招唔知咩文既招都無用

天秤無左盧山爆衣流,盧山百龍霸無好似童虎咁變無數條龍,聖劍竟然廢左,龍飛翔神秘消失

金牛都叫好野,一條友爆左把劍(比起玄武拿自己條命先爆得一個角何期強大)

射手用極都係閃電離子光速拳,加下招野仲要比新6小強拿左(叫什麼獵護終極閃電光速拳),艾奧尼亞招閃光電擊無左(仲諗住星矢連艾奧尼亞招野都要賣)

個神仲搞野,黃金短劍殺佢唔死,但哈帝斯果d就一野比人封印,唉

希望換個個篇劇,重出多一次哈帝斯篇,出哂明王版既黃金聖鬥士(以前任同現任為主)
原本已死的一輝等人原來只係被瓦礫埋住
yugi 發表於 23-3-2014 02:56 PM

一輝係比藍毛拉番泥,即本身一輝可能早就掛左

三黃金加一輝無死(一輝仲要係比藍毛拉番番泥),都算好,但得 ...
pochuk1234 發表於 23-3-2014 07:13 PM

有幾搞野,死神唔係正式的神都可以一野整碎5件黃金聖衣
{:1_203:}zz高達!
件終極聖衣好樣衰.
話時話都要完結點解畫功仲係咁差?

三黃金加一輝無死(一輝仲要係比藍毛拉番番泥),都算好,但得 ...
pochuk1234 發表於 23-3-2014 07:13 PM

1. 是薩圖恩(Saturn),而不是撒旦(Satan),Saturn係神,Satan係魔鬼,兩個完全唔同
2. 人馬(射手)亦曾被死神打碎,被Saturn打爛有何出奇
3. 相信一輝會死既人,我諗佢地係第一日睇星矢
4. 至於AE 3人組點解可以起番身,其實參考左冥王12篇,因為有類似鏡頭(穆,小艾同米羅)出現

RE: 聖鬥士星矢新TV版動畫 "聖鬥士星矢Ω"

白羊打咁多次雜兵,次次都用星光滅絕,其次就星蝕旋轉(玩到連自己師傳師公既最強絕招都可以打唔死人 ...
pochuk1234 發表於 23-3-2014 07:23 PM

1. 你好似忘記左星矢係對泰坦個陣係有新招出現,稱之為"宇宙星矢(箭)"(COSMIC STAR ARROW)
2. 你可以話Saturn強,要用3集,哈迪斯(真身)1集已被KO
你應該無睇過原作,星矢等人也多次幾個打一個
   仲要違反聖鬥士一對一的對打規定
yugi 發表於 23-3-2014 06:52 PM

係,本傳(原作)群毆情況多的是
一對一只不過係LC(金牛)所講
好野, 呢套野就完啦~~~~~~~~~~~~~~~
好野, 呢套野就完啦~~~~~~~~~~~~~~~
:79:比起上一季最終幾話的畫工真係差好多,終極聖衣都頗草率
連最終決戰都用上百年老梗:ice:
與最近幾部作品真系無得比,巨人、KILL la KILL都在劇情熱血度完勝OMG
弱化前任5小強還把星矢搞死,讓老星矢迷情何以堪