Toysdaily 玩具日報

查看: 8454|回復: 11

[分享討論] [食玩}超變換大戰

這次不便宜了....,0食未見,某SSP模型店散入接近二草,SET入唔要聖平兩草,要埋聖既,當5隻都散入,隻聖為起黎都要3草....不過可接受....

因為呢次B記出左兩大賤招!
1,聖字唔係什麼隱藏,而係要得到指定色的五角色(佢呢次送卡,卡上果隻獸係咩色果隻就係該獸指定色),係果5隻角色各自有聖字既其中一部分(指定)...即係抽左5隻不同角色都好,如果唔係5隻都係指定色,你個聖字一定唔會齊!!而睇原箱好似有30隻,佢三隻色,如果佢係平均派色,即係一箱有6套,但最終可以合到既聖字只有2個..一個唔覺意有條友抽左2隻同款指定色,果箱就玩完了...
2,有玩開超變換既,一向盒面都睇到你買既係邊隻字,你只係抽色既姐~但係今集就賤左了,盒面統一係爆龍,即係散抽5隻,有機會連款都同.

數完b記賤招,又係時候介紹下,
同之前比係大隻左小小,不過向來都用唔哂個盒,所以個盒無大到...今次送卡...不過卡圖跟玩具比....卡話緊比你知你果隻唔知咩實際係咩黎.

以下的色都是指定色,即如果你中左藍色的爆龍,是不會有聖字的
以下名稱是以cctvb小學雞式命名大法,並非真正譯名
1,炎戰龍

變出來不比上集差...話說這不就是O丸的主角龍嗎?

只有紅色的爆炎戰龍才有的聖字碎片,可以裝備(這些部件裝下去有點多餘就是..)

2,九尾

你的真名是九喇嘛吧!我有看火影的!

聖字碎片裝備中

3,假螳螂

看到了眼,你想起了誰?不管你想起誰,反正我就想起假電王了.

4,闇夜蝙蝠

不是那張卡,我還不知道它是蝙蝠呢....

跟本從正面就看不到,這個應該是最多餘的....

5,長牙邪虎

比起超變換1的虎字,這才夠氣勢

可是加了金件反而怪怪的....

?,聖
當集齊了聖字碎片,就能合成一個聖字(廢話),而一切有關聖字的(說明書,貼紙,聖字沒有卡片)都跟假螳螂

變身!聖金天馬(應該是天馬吧....)
今次呢 set 又幾得意喎:58:
今次呢 set 又幾得意喎
cchong420 發表於 6-2-2012 12:52 AM

係得意, 不過好衰
我依家差指定色既妖同闍......
有埋d卡圖睇吓就好喇:58:
聽個名就好似好正咁, 但唔知點解見到實物變出黎,反而唔夠舊果d 咁好....
SSP幅你賣  @@)  1set  包聖字
而冇聖字就  (% 1set
太搶錢了
太搶錢了
onlinekk 發表於 6-2-2012 08:34 PM

加左?佢fb無講喎~我呢set都係佢度買~
都係7草/1魚2草咋喎~
聽個名就好似好正咁, 但唔知點解見到實物變出黎,反而唔夠舊果d 咁好....
pcwolf 發表於 6-2-2012 10:32 AM

超變一向都係咁,只不過呢集好似嚴重左....
由其隻蝙蝠我真係要睇卡先知佢唔係猩猩
超變一向都係咁,只不過呢集好似嚴重左....
由其隻蝙蝠我真係要睇卡先知佢唔係猩猩
zeroeo 發表於 7-2-2012 12:50 AM

唯有當呢套冇出現過好了.
太搶錢了
onlinekk 發表於 6-2-2012 08:34 PM

個日我見佢仲砌緊一套套個陣買
7草找一, 中三件
回復 7# zeroeo

Where in SSP? can u pm the place please?? Many many Thanks
頭像被屏蔽