Toysdaily 玩具日報

查看: 12486|回復: 35

[詢問] 想請教關於 12" Black

其實係咁嘅,最近咪出咗 Shf Black 同 車 2.0 嘅,但係小弟已經有一set version 1
但係又唔低得,心心思想買埋{:1_231:},不過又覺得好傻,其實一樣,係好似好少少姐,我當平平地,都要 6 - 700:57:,其實仲都算係 double 咗,所以諗諗下,都鐘意Black,不如揾翻 一個12"仲好喇,我雖然成日上黎,但係我都唔太識,所以想嚟請教各位大大,我知道啲人成日話 "leather come off / melt" , 但係都想問,有冇邊個版本係 "比較" 耐玩,之前買咗 Decade, 玩咗兩個星期,斷腳 (踝),勁唔開心{:1_229:},小弟已經揾得少:die:,又唔識整,又display唔到.....唔好意思,講遠咗,申下

請問各位大大邊度買到"比較"好嘅 Black 呢,定係會唔會有新 12" version:64::64:
師兄!如果你想買medicom啲公仔,真係預左快爛,由其是幾年前果批,
我印象中,Black無出過再版,所以body應該係易碎果批,就算全新未開封,都可能一攞上手就斷手斷腳,三思!
其實係咁嘅,最近咪出咗 Shf Black 同 車 2.0 嘅,但係小弟已經有一set version 1
但係 ...
drexler22 發表於 5-11-2013 11:41 AM

我買了SHF ver. 2 , 個型真係唔及12吋,  戰蝗號炒到可以買1/6 版。

但係12吋又出左咁多年, 我依家只可以寄望12吋出改良版。
頭像被屏蔽
m 記 body出左名...
不過幾年前見black都係發狗狗~ 唔知e+咩價
唔該各位大大:64::64:

只希望12吋出改良版了:54:
樓主預算少既,不如考慮港產嗰隻
但係 ...
drexler22 發表於 5-11-2013 11:41 AM

DECADE都已經算係唔易爛個堆呢架o波.....

我隻BLACK玩左好耐都冇爛度.....只係個BODY係唔夠橫 等改良版 拍得埋對手會好D....
回復 7# uno12121

其實港產果幾隻買唔買得過??
大約幾$$ 左右呢??
之前動漫見到都想買, 但買完HT & EB 一袋二袋無時間睇....
回復 8# 改咩名好?

係呀,好慘呀,其實我都冇咩點換 post 架,有日只係拎起睇下,就爛咗:die:
回復 7# uno12121

請問邊度有?其實我唔太在意產地,似同好玩,我可以預一千多少少,價錢當然 concern,但係最慘係唔開心

同請問有冇意見似唔似 ? 我當然有睇電視,但講專業同比例仔細,都係呢度啲大大強,希望大家可以比啲意見:64:
但係 ...

係咪講緊e隻????

回復  uno12121

其實港產果幾隻買唔買得過??
大約幾$$ 左右呢??
之前動漫見到都想買, 但買完HT & EB ...
kimlam 發表於 5-11-2013 12:46 PM

港產一牛, 加多5魚有車。
建議閣下只買SHF Black 2.0,  今次的造型和顏色都很好。   頭部是光面的, 身體是啞面的, 模仿皮革的質感。  Medicom 出品的12吋特攝片英雄Figure, 不耐玩的。

既然閣下已擁有魂限的「戰蝗號」, 就不須要買新出那部, 新出那部只是顏色和車頭有點不同, 不值得再買多部。
真心建議樓主不要買 medicom 的 black, 因為下肢活動能力有限 (擺不了rider kick)
又蟹手 (除非自己識換body), 即係雙手不能垂直放, body 又易爛
等佢出改良version 吧 (faiz 都神經質地出 ver 1.5, kuuga, agito, kabuto 都出左改良版)

等唔切, 情願買港產版, body 會實淨d, 冇蟹手, 又有著燈頭
缺點當然係貴 (同medicom 版差不多債錢), 手型又少