Toysdaily 玩具日報

查看: 12701|回復: 16

[GUNDAM] RX-78-2 3.0 連魂限擴張set完成

用了3個星期終於完成,零件仔細,花費不少時間打磨,但拼合後效果不錯。

很多師兄有提及擴張set唔抵買,但我覺得OK,除了多了一支加農炮、流星鎚、長矛外,亦多了個核戰機底座,另外亦多了件護盾白色部份件,下次下改做double盾。

擴張set的水紙亦比普通裝膠貼多了貼紙,有3組貼紙選擇,小弟選了GFT版,個人覺得最順眼,去相!

nice collection.

but i assembled RX-78-2 several times, quite boring to see Bandai keep republishing refine edition...

not use the shoulder to support the 加農炮? or them will clash with shield?:36:
very nice work.  love the details.  support.

回復 2# ygat2005

No need to use the shoulders to hold the cannons, because the conjunctions are quite hard enough.
回復 3# gundammsz010

Thx for your support!

恭喜!恭喜!小弟都入咗擴張set,但3.0未入。小弟都唔鍾意笨大出n隻MG原祖高達,所以入咗1.0後一隻都冇入(甚麼1.5,Ver. ka, OYW, 2.0,通通都pass)現在覺得3.0夠大分別可以入啦。
呢隻值得買,集合咁多年來MG技術經驗製作而成既最新版RX-78-2 高達v3.0,在可動上,細緻位都做得非常好,還加入LED燈設計,令成隻高達完美好多!
真犀利:D
油人仔又油得準
水帖跨過坑紋位都處理得乾淨利落
點解唔用連邦底座?咁會完美啲
回復 9# 特級豉油

之前已經買了連邦座,但唔知塞了去邊,搵緊!
回復 1# workshop418

精彩的分享吧
多謝大大
高達3.0真係好正, 如果有RX-78-1既色就一定買!
rx-78-1等等等等等等············{:1_198:}
你放ge post好似英皇某地下格仔舖隻 mg 3.0
唔知可唔可以同g-fighter合體?