Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.95~~~友情歲月~~~Fourze Basestates + Module Set 01

如果想比較耐玩(換)FMCS 亦係一個選擇
garykctse 發表於 25-1-2012 08:13 PM
FMCS 係咪多啲開孔螺絲位架~~~玩開 SHF 未必會接受到~~~:(
呢款我都有買
都覺得整得唔錯~~

module set 1我諗過買,但都係算la..學你咁講成日換黎換去真係隨時會爛. ...
KiraYamato0621 發表於 25-1-2012 08:28 PM
THX Kira 兄支持~~~~:)無 Module 就玩得安全啲~~~~但有 Module 就會好玩好多~~~有好有唔好~~~:)
昨日拎左 可能天氣凍凍左 換件難左
火野映司 發表於 25-1-2012 08:30 PM
啲膠料會硬啲~~~~小心換呀~~~~:(
u is 天蝎座too?
Galulu^^^ 發表於 25-1-2012 08:38 PM
啱啱人馬同天蠍交界~~~~我係牆頭草星座~~~:shy:
睇耐左...呢隻順眼過000 :67:
支持 some 大

不過要拆手腳換野真係唔多好
FCMS 呢樣就好好多
davidki99 發表於 25-1-2012 09:20 PM
THX davidki99 兄支持~~~:77:SHF 成人向~~~會有啲難度~~~:(FCMC 兒童向~~~確係會比較容易換件~~~:handshake:如果可以平衡到就好啦~~~:)
好正的分享
long 發表於 25-1-2012 09:30 PM
THX long 兄支持~~~~~:77:
十卜some大
Fourze 所有form小弟應該唔會儲啦
timothy276217 發表於 25-1-2012 09:54 PM
THX timothy 兄支持~~~~:)點解~~~你有買流星喎~~~:Q咁我哋又少一位戰友啦~~~~~:help:
Fourze十卜
LightningAccel 發表於 25-1-2012 10:02 PM
THX LightningAccel 兄支持~~~~~~:)
grds 兄指係邊個滲線~~~本體啲淡線滲得唔錯~~~再深色就過火啦~~~但個鑽就真係滲得唔靚~~~
我覺 ...
Somebody_Ex 發表於 25-1-2012 11:29 PM

Joker就真係抵讚~~~:71:
作為會場貨有好表現~~~:73:
唔似得昇華系列古迦,
啲手已經甩哂色lu~~~:42:

THX gary 兄支持~~~~~ 近期啲 SHF 興咗抆手抆腳黎換件~~~皆因設計者重未諗到一個更加好GE方法黎替代~~~又要保住外型~~~又要唔見到有開孔~~~其實都幾難諗架~~~不過我相信會有改善GE一日~~~件貨襟唔襟就要睇啲膠料持唔持久~~~同埋玩家點玩法啦~~~買多隻士啤只係我自己想啫~~~都唔關笨大事GE~~~~

未有好方法解決之前,
我諗eg.Riderman,Super 1,Kiva kiva form
呢啲都會抆手抆腳~~~:30:
怪物兄一定無問題~~~~利事多到使唔晒~~~~
未攞~~~~好貨要爭取架 fktuen 兄~~~~
Somebody_Ex 發表於 25-1-2012 07:37 PM

剛到188看過實物, 個鑽頭D滲線過晒火位....:69:
頭像被屏蔽
啲膠料會硬啲~~~~小心換呀~~~~
啱啱人馬同天蠍交界~~~~我係牆頭草星座~~~
Somebody_Ex 發表於 26-1-2012 11:56 AM

有嗎????:62:
新年都出post
十卜some大先

我隻支火箭花左...
不過好彩黎緊重有3支可以換
攝影_基 發表於 26-1-2012 12:08 AM
THX 基哥支持~~~~:77:咁我咪有四支火箭~~~:DD
支持some大靚相,好正的post
calvines1995 發表於 26-1-2012 01:28 AM
THX calvines 1995 兄支持~~~~~:)
雖然換裝比預期諗既唔同
不過整體都好正...
P.S.
希望快D可以入手
冇左OOO既膠腳, fourze就咩都好d:58:
like 爆!!!  我都入左一set
o的 switch 唔見o左真係無仇報:(
究竟笨大係細心定係搵笨呢:DD
I preordered one set. They are shipping from Japan now. Need to wait for two weeks to arrive.

I do like Kamen Rider Fourze. The show really changed the way I looked at the new character design. The show is pretty fun. Glad to know the show producer pushed the envelop and created something different. Also collecting the switches for DX Fourze Belt. 23 switches so far. :35:
felt your passion !!!
but still think this is not a good SHF
thanks for sharing !!!
玩具 發表於 26-1-2012 01:39 AM
點都好處~~~THX 玩具兄支持~~~:)
咁多支? 火箭型態都係兩支
superterry 發表於 26-1-2012 08:20 AM
女rider一支
yugi 發表於 26-1-2012 10:11 AM
係~~~加埋有四支火箭~~~遲啲應該唔只添~~~~:DD