Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.95~~~友情歲月~~~Fourze Basestates + Module Set 01

支持 some 大

不過要拆手腳換野真係唔多好
FCMS 呢樣就好好多
好正的分享:handshake:
十卜some大:)
Fourze 所有form小弟應該唔會儲啦:78:
Fourze:handshake::handshake:十卜:71:
Support
本人淨係入左本體, 其他parts睇到some大的相就好滿足
pekachu 發表於 25-1-2012 06:52 PM
THX pekachu 兄支持~~~~~:77: 可能淨入本體係一件好事~~~一來可以慳番啲錢~~~二來可以減少抆爛GE風險~~~:68:
好圖~!正分享~!

不過今次呢套FIGURE唔講本身特攝唔太對我口味之外, 我覺得玩呢套SHF 真係 好•麻•煩~~~ ...
pcwolf 發表於 25-1-2012 06:53 PM
THX pcwolf 兄支持~~~~:77: 為咗整出黎GE效果好~~~換件係一個好方法~~~不過我都唔鍾意咁抆抆插插~~~真係一步一驚心~~~:55:
衰多手滲線真系幾難接受下咯
grds 發表於 25-1-2012 06:54 PM
grds 兄指係邊個滲線~~~:?本體啲淡線滲得唔錯~~~再深色就過火啦~~~但個鑽就真係滲得唔靚~~~:55:
最抵死係W~~~
明明雜誌係啱色關節,
結果成品全部黑關節(除CAX,Skull,Eternal)~~~
pein 發表於 25-1-2012 07:37 PM
我覺得 W 系列拉打出得最有心機 GE 只有 Joker~~~Cyclone Cyclone~~~CAX~~~藍A 同換咗新頭 GE 紅 A~~~FJ 本來唔錯但衰黑色嗰邊偷雞無上色~~~:73:
新年都出post
十卜some大先:77:

我隻支火箭花左...
不過好彩黎緊重有3支可以換:DD
支持some大靚相,好正的post:77:
felt your passion !!!
but still think this is not a good SHF
thanks for sharing !!!
新年都出post
十卜some大先

我隻支火箭花左...
不過好彩黎緊重有3支可以換
攝影_基 發表於 26-1-2012 12:08 AM

咁多支? 火箭型態都係兩支
咁多支? 火箭型態都係兩支
superterry 發表於 26-1-2012 08:20 AM

女rider一支
Some大終於出Post:love: 十卜十卜....Some大新年快樂啊.......
話說今年你話呢只Fourze採用噶金屬腳噶關節但系系膠腳...咁會唔會有咩影響咖:@
咁之前有無甘噶先例啊.....:die:
要重覆換件, 真係辛苦SOME大了
EFFECT PARTS應該可以放棄唔買
感激森大新年都要出報告

呢隻野雖則今時今日都仲未接受到,不過係街睇過造工都算 ok, 等別係係新正 ...
garykctse 發表於 25-1-2012 07:47 PM
THX gary 兄支持~~~~~:77: 近期啲 SHF 興咗抆手抆腳黎換件~~~皆因設計者重未諗到一個更加好GE方法黎替代~~~又要保住外型~~~又要唔見到有開孔~~~其實都幾難諗架~~~:38:不過我相信會有改善GE一日~~~:36:件貨襟唔襟就要睇啲膠料持唔持久~~~同埋玩家點玩法啦~~~買多隻士啤只係我自己想啫~~~都唔關笨大事GE~~~~:67:
之前climax電王換手已經好驚斷,
今次fourze要換哂d手腳就更驚...
我還是坐等蘿蔔配色雙火箭好了...
御姐喵 發表於 25-1-2012 08:06 PM
我次次抆插配件時都好小心咁用力~~~so far 咁耐都 ok~~~~:64:但自從 mezool 事件之後我就存有陰影啦~~~咁細力個 ball joint 都斷~~~:56:
但自從 mezool 事件之後我就存有陰影啦
Somebody_Ex 發表於 26-1-2012 10:43 AM

就係因為見到SOME大都整斷個BALL JOINT所以一直到現在都未敢買MEZOOL~~~