Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.95~~~友情歲月~~~Fourze Basestates + Module Set 01

好圖~!正分享~!

不過今次呢套FIGURE唔講本身特攝唔太對我口味之外, 我覺得玩呢套SHF 真係 好•麻•煩~~~哈....
FOURZE 呢條路仲有好長, SOME 大及各位FANS, 你地要加油呀~
衰多手滲線真系幾難接受下咯
W 一邊有上色一邊無上色~~~關節又唔同色~~~慳得就慳~~~但OOO 直情黑色無色之餘~~~重加埋人見人"愛"GE B ...
Somebody_Ex 發表於 25-1-2012 06:05 PM

最抵死係W~~~:53:
明明雜誌係啱色關節,
結果成品全部黑關節(除CAX,Skull,Eternal)~~~:42:
有利士錢先買到.....毒.......
怪物et 發表於 25-1-2012 04:25 PM
怪物兄一定無問題~~~~利事多到使唔晒~~~~:77:
Support Some Bro~~
Thanks for such fast and great report~
I have yet to collect this SHF from s ...
fktuen 發表於 25-1-2012 04:49 PM
未攞~~~~:@好貨要爭取架 fktuen 兄~~~~:$
全部裝備都要拔手拔腳
yugi 發表於 25-1-2012 05:42 PM
之前隻 climax 抆少少都幾驚~~~:(今次係不斷要抆出抆入~~~終有一次挨唔住~~~:help:
買多隻保險D,禁搞法隻野實散
zero~004 發表於 25-1-2012 05:45 PM
同意~~~不過要平啲先~~~有瑕疵都無所謂~~~:o
感激森大新年都要出報告 :52:

呢隻野雖則今時今日都仲未接受到,不過係街睇過造工都算 ok, 等別係係新正頭症候群嘅陰影之下.... :o :o :o

睇完森大嘅 comment, 小弟倒係有個陰謀論,就係笨呆暗中要迫你地買多1隻以上本體,因為應該冇人會 risk 一千零一隻本體去承受斷 /  爆 ball joint 嘅風險 :(
之前climax電王換手已經好驚斷,
今次fourze要換哂d手腳就更驚...
我還是坐等蘿蔔配色雙火箭好了...
之前climax電王換手已經好驚斷,
今次fourze要換哂d手腳就更驚...
我還是坐等蘿蔔配色雙火箭好了...
御姐喵 發表於 25/1/2012 20:06

如果想比較耐玩(換)FMCS 亦係一個選擇
呢款我都有買
都覺得整得唔錯~~

module set 1我諗過買,但都係算la..學你咁講成日換黎換去真係隨時會爛....

support
昨日拎左 可能天氣凍凍左 換件難左:help:
謝謝...很詳細的報告
睇完可以慳番唔駛入.留錢買過其他...
ekim11 發表於 25-1-2012 05:56 PM
對四仔無愛嗎 ekim11 兄~~~~:DD
其次我都係天蝎座~~~~~
Galulu^^^ 發表於 25-1-2012 06:10 PM
整定係緣份~~~~~~:handshake:
SUPPORT
這隻雖怪但真係幾好玩...宇宙來了
可憐既園田老師咁就俾人放逐左去太空了
D@ZAce 發表於 25-1-2012 06:32 PM
THX D@ZAce 兄支持~~~~:)大家真係好鍾意小園田~~~靚女真係唔同啲~~~~:handshake:美羽千祈唔好學當年夏娜咁中途失踪呀~~~~:no:
新年快樂啊!some大,這套拉打還真系沒睇過啊,的確有創意和跳出框架對於很多方面都很重要,但是感 ...
bond123 發表於 25-1-2012 06:35 PM
THX bond123 兄支持~~~~:)呢套拉打其實好陽光氣息~~~~有時都幾攪笑都唔錯架~~~而且靚女又多~~~敵人幹部又型~~~有時間唔好錯過呀~~~:DD
頭像被屏蔽
對四仔無愛嗎 ekim11 兄~~~~
整定係緣份~~~~~~
Somebody_Ex 發表於 25-1-2012 08:32 PM

u is 天蝎座too?
好詳細
請問下大大
眼部實物睇都係深紅色?
因為睇劇入面眼部好似橙色
021b17 發表於 25-1-2012 06:40 PM
THX 021b17兄支持~~~~對眼深色咗係唔夠光反射入去啫~~~:)
十卜 some 大, 但我對哩隻無愛..... 唔入了.
ps: 會唔會有人print翻腰帶上面個公仔貼翻上去?
bigjohn2hk 發表於 25-1-2012 06:40 PM
bigjohn 兄竟然對四仔無愛~~~~:Q :no:
新年第一個回應帖,先祝森大及一眾玩具迷龍馬精神!
小弟見今日有時間都走去現 x 點諗住買 Fourze, 好幾間 ...
Englishman 發表於 25-1-2012 06:46 PM
重有呢個價咁抵~~~:Q 點解我無呢啲運GE~~~:no:
由 W 開始已經改咗用日文做英文拼音~~~Masker Rider 已經停用 lu~~~~:77:
好似係舊款(或舊rider)的shf係用 masked 但 自 w 之後(w, ooo)係 kamen.
bigjohn2hk 發表於 25-1-2012 06:50 PM
正解~~~~~~~:77: