Toysdaily 玩具日報

[影片] Prometheus異形前傳(P.5劇透討論,慎入!)今日香港上映!

回復  無明:
Prometheus(普羅米修斯)係戲入面隻去外星探險的太空船的名。
講一講Ridley Scott同Alien,A ...
HighLamb 發表於 1-1-2012 05:28 PM

多年前我都有睇哂DVD的Making of,佢對美術好執着,佢找藝術家H. R. Giger去 Design Alien,片中場境亦照跟H. R. Giger的畫作,好得!:71:

Blade Runner我都有Blu ray,D美術好有心機,全片好dark..........

之後,我好中意羔羊2,Gladiator,天國驕雄,Ridley Scott好反叛,而且越老越狠。:*

我常幻想,出哂佢以上電影的3.75"玩具就好了:handshake:
8/6先上...:44:
快D到6月啦. :66:

唔知道會唔會接到小說版呢?
唔知套電影個"時期"會係邊? 因為 alien1 是 2122年, 當時 space jocky已經石化了, 即係佢死o左好耐了. 但如果時代太早, 地球人又未有足夠的科技上太空呢, 依家仲要去到咁遠的星球呢
:71:的確好介紹喎!!
原罪 發表於 12-3-2012 04:53 AM

the full trailer will come on March 17th, this Saturday... :$
good!:78::71::71::71::71:
low res version is out!
Macross長谷有洋 發表於 17-3-2012 06:25 PM

:64:唔該哂,麻煩哂!
我可以懶一次啦:34:
睇完…
今次好似好多動作戲…而且故事規模應該唔細…
希望佢解到多d迷啦…
我想知當年既外星人既故事…同埋呢套戲會點接異形第一集!:$
仲流出左段咁既野…
原罪 發表於 17-3-2012 01:04 PM

that's interesting.

Here is the HD version of the second trailer...
http://www.youtube.com/watch?v=Swpl3Mp6A_w

some very beautiful shots

some very beautiful shots
Macross長谷有洋 發表於 18-3-2012 06:32 AM

:71:截埋圖?!
真係唔該哂!
靚呀!