Toysdaily 玩具日報

樓主: skinnycamel

[玩具報告] 終於賴野鳥...Captain "sad"merica!!!

有人出力撐,出心出力出D非一般人拍出來的超靚相,有人出力插,有買與沒買的都插埋一份。與其話人言人殊,或者各有所好,不如坦白D承認今次HT隻CA質素的確比HT以前d figure明顯下降才弄至如此多爭論。:74:
而且HT以為自己大晒卻不自知今年以來民望早已不斷插水,致有今日景況。:67:
有人出力撐,出心出力出D非一般人拍出來的超靚相,有人出力插,有買與沒買的都插埋一份。與其話人言人殊,或 ...
變形哥哥 發表於 23-10-2011 10:32

:71:中哂points!
頭像被屏蔽
有人出力撐,出心出力出D非一般人拍出來的超靚相,有人出力插,有買與沒買的都插埋一份。與其話人言人殊,或 ...
變形哥哥 發表於 23-10-2011 10:32 AM

Great point! :71::71::71:
我是ht概fans,CA我亦有買到,我不是一個追求完美的人,但今次CA頭雕的上色真是強強差人意,只有樣辨的四成(我隻CA連下眼線也沒有劃,也不用談面部其他details),令我一個原本很怕麻煩的香港人也想拿回ht重修!!!! ht,你做乜嘢呀!我們家𥚃的地方巳不多,所以絶不能容許放一些品質”低劣”的產品在家中(所以eb只有三隻),所以希望你能在件事情上面作出一些方案和補救,以挽回我們的信心。
呢兩日睇完其他師兄既報告,先發現原來係HT修改左大貨 (再接近電影原著):oh: ...........
可能小弟實在太期望呢隻Captain, 所以先咁大反應啦:(

希望我既Post唔會影響到大家玩呢隻figure既心情啦~   :!
花个千多元买个,恶劣玩具。
我真怕被朋友知道会笑瓜我。。。
Hot Toys你以为我们贪你出名吗??我们要的是你的商品精致,最起码别货不对板!
不然我花那么多钱来丢吗?!!混蛋。:angry:
我是ht概fans,CA我亦有買到,我不是一個追求完美的人,但今次CA頭雕的上色真是強強差人意,只有樣辨的四成 ...
freelander77777 發表於 23-10-2011 12:18 PM

大大我記得當初開訂嘅時候你仲好興奮咁話My Dear CA, I am coming! 可見閣下真係好喜歡CA先去訂,見到你D評論,搞到未取貨嘅小弟真係15/16,我覺得有陣D野事出必有因,唔到你幾兩友吹風吹得起,MARK V個價都冇咩升,但我真係睇唔到有貼狂插MARK V點衰點衰,起碼件貨對辦,最多係去多次HT換貨,習慣咗當行街KEEP FIT,今次CA單野,你去10次HT隻野都唔會再變好。。
完全同"eb風雲事件"有得fight !!!
大大我記得當初開訂嘅時候你仲好興奮咁話My Dear CA, I am coming! 可見閣下真係好喜歡CA先去訂, ...
wiswis 發表於 23-10-2011 04:26 PM

冇錯,
好似superman, 出得係好,
個個都讚la
消委會?????
講笑定講真..........?
「Prototype shown, final product appearance and colors may vary.」

我唔知呢上面呢句野既法律效力有幾大.........
但係我諗消委會應該唔會用細過 mm 既分差黎去比較度買家果隻既眼同從照片參考隻眼既分別
又或者又用 mm 既距離去度佢係唔係粒星在心口
亦唔會用好仔細既色版去判斷佢既色係唔係同辦既相有分別
亦唔方會去又用又係好仔細既色版去判斷d眼線眼影同個辦有幾大分別

如果真係消委會受理而又有 follow up 可以搞倒d咩出樣既話
我諗有好多可以訂既玩具既生產商都幾大鑊.........................................
冇錯,
好似superman, 出得係好,
個個都讚la
E神 發表於 23-10-2011 05:58 PM

咪就係,我認為錯就要認,打就企定,家陣CA變咗成隻今翅XX鳥,點讃得落?超人係好野嘅就要讃,唔通話某某入咗4隻,有人眼紅就要唱衰?我相信呢度D人冇咁得閒。。
閃令令o既盾牌加埋貨不對版經典造型 !
七爆無比o既唐英年:34:到貨喇 !
現時要分批退貨請耐心等待,又或者可以打電話黎 Toy Hunters查詢詳情!

I hope the above statement will be happen in coming ~~ :77:
回復 113# wiswis

價錢升定跌我都不太理會,因我是玩家,只想玩和買物有所值的玩具,見到自己所期待的CA做成這樣子(當天知道ht開訂時,在家吃完晩飯後便出去訂)套衫d顏色和身體比例已經不理了,因我覺得唔係最重要,買ht,好大部份原因都是因為他們的頭雕出色,而其他廠暫時是不能做到的,但現在看到我的CA,可以做的就只有.一,拿去ht修或者二,放到自己看不清楚的位置(冇眼睇)。
回復  wiswis

價錢升定跌我都不太理會,因我是玩家,只想玩和買物有所值的玩具,見到自己所期待的 ...
freelander77777 發表於 23-10-2011 11:27 PM

我相信大部份人都係因為HT 呢隻CAP水 AMERICA搞到好唔開心(有一部份可能認為矮仔冇所謂),HT成本高無心做可以唔出,又或者執好D先出,家陣結論就係HT引人買咗件左定嘅野,試問以後誠信何在?