Toysdaily 玩具日報

查看: 39284|回復: 90

[玩具報告] WAVE限定金屬色鐵巨神開盒速影

今次真係多得我既好朋友323, 我至可以快速入手此WAVE產品, 好似話...全球限定200隻既金屬色鐵巨神:Q[係真唔係真], 不過此品我並非一早訂的, 小弟當初係訂唔到, 因當時開訂小弟忙緊, 配合不到時間飛出去訂, 到時間許可時已食了閉門羹,  再之前既原色版, 小弟當時又係無緣入手, 被其他大大搶先一步:63:, 算, 唔緊要, E+入到手, 開盒CHECK件時都並不震撼, 但一組裝咗持武器雙手....腰甲..臀甲..再持劍持盾, 小弟開始心跳加速, 隻鐵巨神嘅戰鬥力令我個單鏡戰力探測器爆咗:59:, 掂到爆炸, 對於WAVE這廠做ROBOT我有一定信心, 有好嘅印象, WAVE出品嘅機體在上色+ 精密+ 外型上, 都令我滿意, 但並非合金, 今次鐵巨神, 關節鬆緊適中, 腳關節一定令玩家驚喜, 可擺出大幅度動作, 上色及外型看相吧,  不過, 緊記佢要小心玩, 就住來拎, 墮地的話我相信佢九成九會報消, 要是中意鐵巨神及環境許可的話, 入手吧, 不要等, 此乃極品, 在我眼中, 佢已經跳出咗玩具框框, 佢有藝術品氣質, 佢同EX真三一都帶比過我震撼, 影鐵巨神係不用執相....., 佢本身已經好令, 原本我真係想做一個我一貫手法嘅報告, 但係佢有好大魔力, 拿上手你不其然就同佢玩, 要同佢擺型POST, 唔係好願意要佢瑞瑞正正企喺度影, 我果隻鐵巨神QC不錯, 希望大家的都一樣好QC~ 好~去相:43:
開盒相
DSCN0640.JPG DSCN0641.JPG
先來過CLOSE UP
DSCN0643.JPG DSCN0644.JPG
原本想影前後左右及關節活動能力照, 但鐵巨神好似望住我, 要我同佢擺動作POSE, 敗給它, 下次再補回關節極限幅度活動能力介紹相吧
來一連串動作相, 其實是忍唔住拿上手狂玩, 拎到合心水POSE便隨影, 佢實在太好玩, 會忘形.
DSCN0646.JPG DSCN0647.JPG DSCN0649.JPG DSCN0650.JPG DSCN0651.JPG DSCN0652.JPG DSCN0653.JPG DSCN0654.JPG DSCN0655.JPG DSCN0656.JPG DSCN0657.JPG DSCN0658.JPG DSCN0660.JPG DSCN0662.JPG DSCN0664.JPG
謝觀看:64:相信陸續會有好多大大將佢影得超級令, 我在此作這個報告只係想同大家作分享(當然亦藉住做報告同玩具作交流好好把玩一場), 影出來美不美圖? 個人覺得美圖不是放在第一位, 認為在TD最緊要係分享, 令TD繼續為一個有朝氣人氣嘅玩具迷聚腳網. 希望大家把已入手的玩具多作分享及有關玩具的品評帶出來.
另外一提, 323兄你D玩具相就越來越正:71:, SHF俾你影到孌12", 但產量就小咗, 間中一兩張唔夠解渴, 做嘢呀~快D放多D毒:$唔好收埋收埋
係唔係可以變成隻鷹......???
係唔係可以變成隻鷹......???
石 發表於 27-9-2011 11:05 PM

No................ :(
頭像被屏蔽
我都買左,就係見同呢個POST D 相唔同樣,驚左一陣。。。。大佬成三千銀。。

toysdaily.com/discuz/thread-166290-1-1.html
好靚喎~ 好羨慕啊~
Thanks bro. Zin~! Please kindly advise anything needa handle with care la, the instruction is only a page of....paper.....
I may open mine tomorrow night~ Look forward for Bro. Zin and Bro. DMS's report~:64:
呢隻好野 ~~
不過個貨仲好 ~~ :71:
:31: ........都係我唔好.......害左你.......
呢隻好野 ~~
不過個貨仲好 ~~ :71:
雖然只有部份睇到, 但已經可以肯定呢隻係極品!!
傳說中WAVE巨人.............:Q
期待追加新相~
您的長度不符合要求
Very good !!!  :71:
經典重現?
期待更新~
又一隻能看(我)不能碰的神物:no: