Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] WAVE限定金屬色鐵巨神開盒速影

我已經有之前果隻, 已經好心足矣.....價錢就呢隻既三千調番轉講.........三千真係入唔到境!
ZIN 兄你寫到鐵巨神好似非買不可咁~~~~厲害~~~~~:$
多謝有心分享~~~~:77:
回復 47# Raymond

這隻係令,但如果我有原色ver.,我都唔會入這限定,但我與原色無緣,唯有接受上天安排:63:

回復 48# Somebody_Ex

我記得細過果時,機甲界內仲有隻啡色人馬機體, 也有有翼機體,個頭類似starwars殺手,都令小弟十分喜愛, 果時係模型年代,大概係z高達年代,當時剛出瑩光油,可塗上机體眼部及光劍位,望住鐵巨神就會回想當初情懷:35: thx 十卜
回復  Raymond

這隻係令,但如果我有原色ver.,我都唔會入這限定,但我與原色無緣,唯有接受上天安 ...
ZIN 發表於 28-9-2011 03:42 PM

I got the orginal color and it is 2 different things.  :shy:

Will take photos for mine soon.  Big pressure for me cause your photos are very good already... :(
回復  Somebody_Ex

我記得細過果時,機甲界內仲有隻啡色人馬機體, 也有有翼機體,個頭類似starwa ...
ZIN 發表於 28-9-2011 03:56 PM

我同你情況一樣,錯過o左初版,要硬食呢隻。
不過都食得開心。

講講情懷,
當時亦係【漫畫周刊】時期,模型興盛,首辦剛萌芽,
每星期要去旺角,行行環球、八達、天使.....
....我完全明白你感受,

當年的怨念物大部都達成,依家我會期待「巨神哥爾古」,呢隻外型都好有味道,不過人氣不高,相信機會渺茫。

又,我會期待一隻完成度較高的昆霸!!!
回復 38# roundbun

:63:好彩大大糾正, 我記錯咗, 那武裝機甲係Alter!
我同你情況一樣,錯過o左初版,要硬食呢隻。
不過都食得開心。

講講情懷,
當時亦係【漫畫周刊】 ...
Garycharm 發表於 28-9-2011 04:23 PM

GIANT GORG !! 我等到頸都長了....

年頭日本神人作品 , 比例外形傳神到呢:handshake:

GIANT GORG !! 我等到頸都長了....

年頭日本神人作品 , 比例外形傳神到呢
WalkerMachine 發表於 28-9-2011 04:31 PM

呢隻佢係自組o黎玩o家?
如果係產品,外型就唔算好靚,不過已經夠解毒。

又,如果真係出產品,希望唔好太細隻啦~~~
話晒叫「巨神」嘛!
呀,呀,
哥爾古個頭頂一定要附人仔一個!!!

........發夢中......:D
回復  roundbun

好彩大大糾正, 我記錯咗, 那武裝機甲係Alter!
ZIN 發表於 28-9-2011 04:25 PM

oh okok.  Yeh well, Alter is better for display than play.  And vice versa, this Wave is ideal for play !
回復 52# Garycharm

漫周我細過一定要買, 唔飲汽水唔食魚蛋唔咬蔗都要買:35:為咗漫周要做乖孩子:66:
回復 55# Garycharm

出......又中...好正
回復 51# Douglas.M.Saint

期待TAK哥報告:71:
這東西以其他系列重新進出嗎!?
不錯呢@@