Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 窮人系列-------裝著變身,,,,多圖

回復 72# hong16788

G4..G3X...果d都幾重手..仲有king form..都係上品..昨日先交收左件2手g4..扭旦價
回復 72# hong16788

龍騎因為shf關係..往後肯定大把人放....慢慢等買平野吧
裝著基本已齊 (除了限定), 呢排開始身痕, 開始買/搵限定...

早排入左 den-o climax form, 呢其搵緊呢一盒(兩隻)同加速555...

回復  hong16788

G4..G3X...果d都幾重手..仲有king form..都係上品..昨日先交收左件2手g4..扭旦價 ...
老文 發表於 21-9-2011 03:10 PM

但係g4係咪冇得開甲黎玩????
其實除咗奸角,裝著變身不論正常版或者限定,我都買咗九成九,所以對我嚟講此系列亦屬好物,樓主無玩錯呀!:he:
回復 79# hong16788

有得開甲..超多甲...重手..細心唔嫌煩會覺得好玩..絕對係極具代表性既"裝著"..仲要平到咁..所以我都忍唔到手買多隻開來玩:64:

G4..G3X...果d都幾重手..仲有king form..都係上品..昨日先交收左件2手g4..扭旦價 ...
老文 發表於 21-9-2011 03:10 PM

KING FORM 直頭係上上上品...
仲要你睇返個當年 YEN 價好似同今次今日一隻 SHF 差唔多
定好似貴過添
唉無啦得啖笑
:DD

回復 82# 玩具

裝著欠了"自然的手掌"..如多幾對手可以換,加埋魂STAGE..可玩性絕對超班
回復  玩具

裝著欠了"自然的手掌"..如多幾對手可以換,加埋魂STAGE..可玩性絕對超班
老文 發表於 22-9-2011 10:10 AM

咁無計o既
當年玩具技術沒咁高嘛
( 其實我覺得有技術做咁靚o既...
只係無論廠方同玩家眼中... 玩具定位唔同左... )
裝著系列來講 , 劍 series 都好好啊我覺得
:)

一直覺劍呢套野幾 special
玩具往往出得好好... 裝著唔錯... sic 直頭正正正
但係本身又唔算好受歡迎 !
甚至係笨大接近遺忘左o既作品...
:die:
回復 84# 玩具

講起"劍系"裝著又好奇怪,本身出得好好好...但就無出過限定同完全無出過一架啱佢地坐既機車...好少見

我都有入裝甲響鬼、斬鬼同轟鬼兩師徒, 幾隻蟹入手, 好抵玩。
小弟仲有盒 Kabuto, 一盒兩個 form (masked form 同 rider form), 大大盒但個價仲平過 SHF 版, 係差在 "塗裝複眼" 。

後期嘅 Kiva 其實出得好正, 身型比例好, 上色靚, 金屬件又夠多, 又係因為 "塗裝複眼" 所以冇入手。

有得開甲..超多甲...重手..細心唔嫌煩會覺得好玩..絕對係極具代表性既"裝著"..仲 ...
老文 發表於 22-9-2011 09:09 AM

比你講兩個個心又開始起添haha
仲要你睇返個當年 YEN 價好似同今次今日一隻 SHF 差唔多
定好似貴過添
唉 ...
玩具 發表於 22-9-2011 10:07 AM

KING FORM 係咪姐係劍個個?

有得開甲..超多甲...重手..細心唔嫌煩會覺得好玩..絕對係極具代表性既"裝著"..仲 ...
老文 發表於 22-9-2011 09:09 AM

比你講兩個個心又開始起添haha
定好似貴過添
唉 ...
玩具 發表於 22-9-2011 10:07 AM

KING FORM 係咪姐係劍個個?
我都有入裝甲響鬼、斬鬼同轟鬼兩師徒, 幾條魚入手, 好抵玩。
小弟仲有盒 Kabuto, 一盒兩個 form (masked f ...
Englishman 發表於 22-9-2011 10:49 AM

斬鬼同轟鬼一定要一齊買,,,如果唔係得一隻好唔掂haha
塗裝複眼又係d咩???
...斬鬼同轟鬼一定要一齊買,,,如果唔係得一隻好唔掂haha
塗裝複眼又係d咩???  ...
hong16788 發表於 22-9-2011 09:15 PM

小弟係指裝著系列嘅拉打複眼部份冇採用透明件而只係單純上色 (油), 須知道複眼可以話係假面拉打嘅焦點、靈魂所在, 所以對我嚟講裝著系列就欠缺咗吸引力, 不過冇複眼設計嘅響鬼系列裝著造型反而貼近原著神髓。
楼主~如果你對SHF有興趣~我推介你買隻Agito大地型態,
雖然只送得一對手型~但依隻算係修飾得比較好様的,而且又係主角~價格對比依家的算平..$18x到就有
但Agito存在一個問題...就係其他型態都係限定...:55:
咁的確係= =,,,轟鬼個d都好輕唔夠其他咁重手,,,但係龍騎個d睇落都好似唔係好重炸啵@@有冇邊隻裝著真係勁重 ...
hong16788 發表於 20-9-2011 05:28 PM

大大要留意,
唔知點解我 d 龍騎裝著都好易爛,
我八隻龍騎已有四隻斷手!情況好驚人。
其他裝著完全冇問題。
早年上o黎問過,原來好多網友都有呢個情況。
大大如想入手,要有心理準備。

......都係果句,想玩龍騎,入Figma 啦,
遲下 Figma 冇貸,而Bandai 就隻隻限定,到時就叫天不應喇~~~

支持樓主,順手一貼~~~