Toysdaily 玩具日報

查看: 18138|回復: 83

[玩具報告] PLAYHOUSE U.S. Army Special Forces ~之~ 全身舊化

PLAYHOUSE U.S. Army Special Forces ~之~ 全身舊化

玩左兩星期, 終於完工, 去張完成圖先:

呢款Special Force出官圖之初, 小弟完全無興趣訂.

全因官圖實左唔算靚仔有型.

不過睇過實物後, 配件吸引, 入!

初步組裝, 第一件事, 換頭. 呢張圖已經上左泥色舊化.

不過好似重爭D野咁...

跟手用砂紙係衣物上磨一磨, 終於滿意.

小弟最唔滿意衣物過於寛鬆, 唔夠修身有型.

所以小弟加左個護膝比佢, 口袋袋番D雜物. 另外將手袖束緊.

中東巾太大件, 好累贅, 於是CUT開兩半再圍, 靚晒.

舊化方面下重上輕, 希望貼近真實效果.

好, 去相:

頭雕近影, 睇唔出係幾草野貨色, 性價比超晒班.:$

BODY好使好用, 揸槍姿勢自然.

手套造工靚, 手腕關節緊, 比TOYSCITY好九條街.

連環動作.

上埋頭盔, 鏡片夠反光, 影相效果一流.

頭盔近影. 夜視鏡活動自如又結實, 好物.

MK18 MOD1 RIFLE. 非常精緻, 安全製可開關.

唯一可惜是啡色膠件無上色, 感覺好膠. 呢方面比不上SOLDIER STORY.

MAGAZINE用料比較差, 膠.

總結, 85分(換頭後).

配件比得上SOLDIER STORY, 部份更有過之.

袋仔車工好好, 魔術貼亦結實. 穿上PALs用嘅布條加左膠條,穿上戰術背心後好實淨,點扭都唔鬆。 不過代價係,好難穿...

素體確係好正, 活動自如.

雖然是膠鞋, 但接地性不差, 但當然比不上布料鞋.

值得一提嘅係用於填充的海綿是靚料, 夠硬身, 令袋仔KEEP到好嘅外觀.

SUN GLASS透明度高, SEE THROUGH雙眼好有型.

鉸剪仔可開合, 水袋飲管包布, 真係第一次見.

搞野嘅係部份扣位竟然有PH嘅LOGO. 哈~

其實見到小弟打左咁多字, 都已經知道呢隻野係值得玩, 值得用心花時間去出POST嘅好物.

各位帥兄, 請請~

:64:

舊化後sharp 晒:71:
快速拔鎗•••••型
註:Mk18 magazine lock 好像已報銷:@
樓主非常有心機去加工製造一件完全合自己心水的玩具!
有心亦有力,非常正!
你隻衰貓又出圖毒我:blame:

D相影到咁靚,又想做敗家仔TIM:DD
舊化後sharp 晒
快速拔鎗•••••型
註:Mk18 magazine lock 好像已報銷
Oldcat 發表於 16-9-2011 09:14 PM

哈!執相時至覺,好彩救得番。

估唔到呢d位都分左件,ph真係唔錯。
樓主非常有心機去加工製造一件完全合自己心水的玩具!
有心亦有力,非常正!
monchii 發表於 16-9-2011 09:19 PM

Thx support!!

玩兵最好就係唔啱可以改到啱。

玩嘅過程中樂趣無窮,好玩!
你隻衰貓又出圖毒我

D相影到咁靚,又想做敗家仔TIM
O暈 發表於 16-9-2011 09:25 PM

心動不如行動!

呢隻野重平過蛇叔,抵玩,買配件都抵番。
心動不如行動!

呢隻野重平過蛇叔,抵玩,買配件都抵番。
catcat 發表於 16-9-2011 09:48 PM

玩兵性價比高好多

PS:剛剛拎返之前隻兵黎玩,發覺原來好多細位都整得唔夠好,又搞左一粒鐘:78:
玩兵性價比高好多

PS:剛剛拎返之前隻兵黎玩,發覺原來好多細位都整得唔夠好,又搞左一粒鐘
O暈 發表於 16-9-2011 09:55 PM

嘅然買左新相機,出post啦!

大大隻雪地兵無人介紹過,小弟自己都好期待有人肯出post。:64:
嘅然買左新相機,出post啦!

大大隻雪地兵無人介紹過,小弟自己都好期待有人肯出post。
catcat 發表於 16-9-2011 10:06 PM

到時記得留個言支持吓:64:
到時記得留個言支持吓
O暈 發表於 16-9-2011 10:40 PM

定必啦!:64:

如果大大唔介面意比小弟抽水的話,推足一版都仲得。:43:
看來很好玩, 我決定第一隻兵人係12月既METAL BOSS:handshake:
:71:
可以介紹一下舊化方法嗎?
貓大又有新野玩....:handshake:
:sad:有無人有大還丹呀

小弟中毒呀,救命呀