Toysdaily 玩具日報

查看: 12158|回復: 20

[玩具攝影] 處男首次成功舊化~~~

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.447270838662359.101148.100001383413606&type=3  (以防PICASA看不到)初時的模樣,心中只有浪費 浪費 浪費... 這麼好的素體,上色卻是九流... :56:

浪費... :56:

浪費...:26:

浪費...:31:

浪費...:42: 枉我重要搭港鐵去荃灣,重要貴成3魚半...

有一日得師兄指點迷津/小小老點(之後解釋...),買了以下二色加洗油水。 重有三盒棉花棒慢慢"洗水"...

每日半小時.... 維持了五日... 手指都痛了,有些OVER左又洗不丟,滿以為蝕入素體玩完了.... 忽有同道提醒:"不如試下棉花+酒精啦!" "我聞陣味都好似喎。" 就係咁.... 一抹,五日每日半小時的工序原來可以5分鐘內攪掂!!!!!!!! :* (我無買錯油吧?!)

成品~~~:$

謝欣賞~~~ :)
靚好多  睇落無甘膠色:71:
回復 2# ngkp19

YES, 謝大尉~~~~ :)

個身同塊臉到條頸既舊化有d唔一致,不過good try:71:

HULK更好看了!:71:
師兄也可用水性的..上一層稀釋去光黑..
再用 "水" 慢慢擦拭 效果更好

金髮的黑色部份就是水性舊化的
唔錯:71:舊化左無左膠味
Support!:71:
Good try呀,攪到我都想咁玩下
回復 4# siubuy

我驚攪到HULK 唔靚仔.... 所以都係用綿花High左少少就算.... :sad:
回復 5# hhbto

HEMAN我都有念過整, 不過加埋隻BATTLE CAT成8魚唔多夠膽試.... :sad:
師兄效果唔錯喎:71:
我........無技術.....睇黎都係唔洗do
大大做得幾靚,個人覺得洗多小小黑線會好睇d(個人口味唔同:35:)

btw

回復 12# 拍嘉

同意,但又驚過龍,感覺良好即收手.....:no:
support good try.
回復  拍嘉

同意,但又驚過龍,感覺良好即收手.....
darknight 發表於 20-1-2013 05:15 PM

師兄今次有左咩方法??呢方面係小弟新手,都係跟人做,有錯請見諒:64: