Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] PLAYHOUSE U.S. Army Special Forces ~之~ 全身舊化

依個仇我一定要報捉benbenben入 12"坑~~~~吼
Warmblood 發表於 19-9-2011 16:27

路過..........:43:路過..........:43:路過..........:43:路過..........:43:路過..........:43:路過..........:43:路過..........:43:
頭像被屏蔽
可以PM 我咁抵嘅頭雕係邊度買呢?? THX 大大 :64:
請問大大, 買頭雕時有乜嘢需要留意, 謝.
請問大大, 買頭雕時有乜嘢需要留意, 謝.
figure128 發表於 27-9-2011 10:53 AM

望下雙眼有無神,會唔會三白眼,射里眼,因為一般百多完貨色qc只係一般。

除左headplay外,大多數散裝頭雕都要加配冬菇(join位)。

買時同老闆老闆講清楚,自己將會用哪一款素體,請老闆代配合適嘅冬菇。

希望幫到大大。
望下雙眼有無神,會唔會三白眼,射里眼,因為一般百多完貨色qc只係一般。

除左headplay外,大多數散裝 ...
catcat 發表於 27-9-2011 11:05 AM

我想問我剛買左carzy cop 布斯偉利既頭已配冬菇,
正想放落新既hottoys body,發現布斯偉利既冬菇好似細d,好難塞入去,
已經大力塞,但又怕頂斷body頭支柱~其實係唔係唔合?
正想放落新既hottoys body,發現布斯偉利既冬菇好似細 ...
tobesmart 發表於 27-9-2011 01:08 PM

呢款小弟無入 所以比唔到肯定嘅答案。

不過大大可以試下用熱水or風筒加熱冬菇位置,令其軟身再拍入。

真係唔得就帶埋素體頭雕去鋪頭換配件吧啦,mk幾間figure鋪都幾樂意做售後服務嘅。
正想放落新既hottoys body,發現布斯偉利既冬菇好似細 ...
tobesmart 發表於 27-9-2011 01:08 PM

試下用風筒吹下 個膠位 , 易入d !
呢款小弟無入 所以比唔到肯定嘅答案。

不過大大可以試下用熱水or風筒加熱冬菇位置,令其軟身再 ...
catcat 發表於 27-9-2011 02:11 PM

嗯,但問題係怕,塞左入去之後,想拎番出黎果陣難拔出黎~
唔該哂catcat大大, 仲想問多句 : d 頭雕係咪有分長短頸, 之前爬文好似提過吓 ?
唔該哂catcat大大, 仲想問多句 : d 頭雕係咪有分長短頸, 之前爬文好似提過吓 ?
figure128 發表於 27-9-2011 07:20 PM

唔同廠出嘅長短都有分別。小弟自己遇著長頸多數用右手邊嘅ttl冬菇。短頸就會配ht冬菇。

當然唔係一定,都要睇下裝上素體,著埋衫之後嘅效果。有時小弟會小小diy改短頸添。

除左headplay外,大多數散裝 ...
catcat 發表於 27-9-2011 11:05 AM

冬菇教學~ :43:冬菇教學~ :43:
冬菇教學~ 冬菇教學~
$hiine 發表於 28-9-2011 02:22 AM

小配件也如斯清楚,無私分享,值得表揚:71:
再一次唔該哂catcat大大, Thanks.

回復 56# catcat

我e+出去睇兵人,睇啱就入隻玩下,相信如果有cat兄指導下入手會好很多,所以最近都靠睇你同其他大大嘅post學嘢,都係要親身體驗一下至得。但大前題要有合心水頭雕