Toysdaily 玩具日報

樓主: benbenben4213

[分享討論] 超級戰隊時間 - 特搜戰隊

謝謝樓主分享的超合金真係好正....

而咁多套戰隊, 小弟最愛的就是特搜, 無論劇情, 人設都跳出當年的舊有 ...
eyiulll 發表於 15-9-2011 02:01 PM

特搜有時調翻轉係機械人打完跟住跳翻落地再打,唔同其他打完細企係度等佢變大:67:
其實想問吓...... 以前 DX 嘅玩具 (唔係合金果 d), 係咪有日版同非日版之分呢? :64:
其實想問吓...... 以前 DX 嘅玩具 (唔係合金果 d), 係咪有日版同非日版之分呢?
garykctse 發表於 15-9-2011 02:55 PM

以前有美版,最大分別係身上某些logo會變成閃電圖案,如無敵將軍心口個忍字
以前有美版,最大分別係身上某些logo會變成閃電圖案,如無敵將軍心口個忍字
yugi 發表於 15/9/2011 14:57

見到有泰國造嘅未來戰隊 DX, 咁樣又係乜野版呢? :?
見到有泰國造嘅未來戰隊 DX, 咁樣又係乜野版呢?
garykctse 發表於 15-9-2011 03:18 PM

正常的,現在唔知,之前的戰隊唔係made in china的
正常的,現在唔知,之前的戰隊唔係made in china的
yugi 發表於 15/9/2011 15:24

謝大大 :64:
post 非常詳盡~十卜大大~:71:
感謝詳細解說~:)

這一套沒有怎樣看所以印象不深, 除了狗狗百人斬之外~
小小小消息..特搜會有西人版,另外最近見到"本下"小姐電左髮,"娘味"甚濃,不復當年的"索"..所以宅男們要另尋新 ...
老文 發表於 15-9-2011 01:20 PM

其實木下姐姐之後都拍過唔少特攝..(如W入面的警花, 但原來的怪物..); 很無奈地呢個姐姐點拍都是半紅不黑;

除了木下外, 另一個便是小松夏彩, 初是拍SAILOR MOON時以前佢會走紅, 結果五個入只紅了北川景子..而小松到現在也只是做某些節目的佈景板及出的2.5級寫真集~~~替這兩位姐姐可惜~
期待brother嘅搜救戰隊post
其實木下姐姐之後都拍過唔少特攝..(如W入面的警花, 但原來的怪物..); 很無奈地呢個姐姐點拍都是半紅不黑 ...
eyiulll 發表於 15/9/2011 17:57

競爭太大 :o
好熱血呀!咁詳細嘅報告去息到揾呀!:71:
long post!!
good!!!
i  think  the hand is too wide
特搜是我與兒子的第一隻DX,之後已不能自拔。絕對支持大大的熱血。
因特搜合體及特搜鐵馬只可在地面活動,為了應付空中戰及大氣圈外戰,配合 SWAT 模式,特搜飛翼戰機應運而生 ...
benbenben4213 發表於 14-9-2011 09:22 PM

好詳盡嘰POST...正....推....:handshake::handshake: