Toysdaily 玩具日報

樓主: benbenben4213

[分享討論] 超級戰隊時間 - 特搜戰隊

我覺得..黃戰士(木下亞由美)..可以再講多DD,相多DD...水著寫真:35:

大大你既DX係唔係日版..?我覺得日版正好多...港版基地偷色..四驅車無左發射功能(盒殘)..另如要平可BID無盒2手日版(日本網)

另想請教一樣野..特搜DX紅車日版同港版既著燈數目係唔係一樣?唔知有無大大可以比教到,因我覺得港版好似偷燈:77:
強帖留名!!

我覺得最型係特搜鐵馬!!
同埋...這套沒最終大合體嗎?

SR我都中左,不過我鍾意佢個頭很有G1 TF的味道XD

另樓主可以入埋佢地3套HG扭旦..手功精細同拍埋落DX道雖然唔合比例但都幾型仔.價亦唔貴.

另可以拆DX紅車個特搜頭出來改可轉動..(當然要做一個小小手術)
BEN 兄...好有心機.....超有誠意...小弟佩服.........:64:
回完先慢慢睇........:71:
好POST只能一讚再讚,恭喜BENBEN受蒸。:77:
提提樓主大大..飛翼合體隻角...仲未勾出來呀:36:
I will collect the SR!

Add marks for your detail and comprehensive introduction!

I watch this series for the dog head commander with pink and yellow!:35:
恭賀成精華,哩世好榮華!:43:
good report ~~~~
戰隊魂, 燒吧!!!!!! :* :* :*

特搜小弟反而唔係好中, 其實而家最想睇嘅係...... 未來 :shy:

飛翼 + 人仔, 你地係邊呀??????????? :help: :help: :help:
Ben 大大又出戰隊post 一定要十扑 :71: 見到ben 大大花咁多心機影相同打咁多字黎介紹我都係有d 慚愧, 因早排都影左d 鳥人戰隊相但都懶到而家都未有動力去出post :55:

隻sr 真係好正我都等緊佢出 :handshake:
小小小消息..特搜會有西人版,另外最近見到"本下"小姐電左髮,"娘味"甚濃,不復當年的"索"..所以宅男們要另尋新目標了:79:
好貼要支持:78::78::78::78:
謝謝樓主分享的超合金真係好正....

而咁多套戰隊, 小弟最愛的就是特搜, 無論劇情, 人設都跳出當年的舊有戰隊播放模式; 因為通常戰隊系列,每集都是一個公式,(有怪獸->調查->變身戰隊KO怪獸->怪獸變大->戰隊出機械人KO->ENDING), 唯獨特搜可以將呢個邏輯打破, 以致劇情不會沈悶...所以到現在小弟還對這劇回味無窮..

所以當時小弟也發神經下找了很特搜的物件, 除DX合金外, 兩位女主角的單曲(GIRL IN TROUBLE)也出過單曲CD, 如果小弟能找回而樓主不介意, 我也想POST上來作個補充~~~:58:
回復 44# eyiulll

咳咳!...如果係補充寫真...我第一個支持....:46: