Toysdaily 玩具日報

查看: 18970|回復: 57

[玩具報告] 開玩具舖

想問有無人開過, 可以分享下,  我就medicom , gundam fix, sic, 合金乜都有買, 如果有人一樣有無興趣大家一齊玩下開一間,
頭像被屏蔽
租都蝕埋,網上放會慳多好多
想問有無人開過, 可以分享下,  我就medicom , gundam fix, sic, 合金乜都有買, 如果有人一樣有無興趣大家一 ...
shwong 發表於 9-9-2011 04:33 PM

師兄,我明白好多人想創業,但係玩具舖真係唔易搞....
首先唔計炒價品,現在市場的價格好公開,可以話係鬥平賣....
大約一盒SHF 都係賺你廿蚊島....當你一日賣廿盒貨,而每盒比你賺夠三十蚊...
一日都係得600,一個月得18000,交租雜費當一個月一萬....即係你月入得8千    :69:
其實我知要有商業登記先可以要貨, 而舖租$5000全包, 所以想玩下,
其實我知要有商業登記先可以要貨, 而舖租$5000全包, 所以想玩下,
shwong 發表於 9-9-2011 05:16 PM

唔好開,過來人心聲,否則你一定後悔.
唔好開,過來人心聲,否則你一定後悔.
神武英明 發表於 9-9-2011 05:29 PM

咁又唔係喎...

趁後生輸得起... 作為人生經驗都唔錯... 起碼做過之後就唔會隨便話啲鋪頭仔係炒家奸商喇...

呵呵呵...

小櫻上
回復 5# shwong

好似煙士間咁display哂自己d玩物出來,就最happy.
樓主係全職定業餘玩下?
因為完全2回事來的
你唔係諗住上黎開POST問一句就有人教你教到你識開呀?
我業餘玩下,亦希望有人有興趣,可否分享經驗,
聽人講神話一盒賺$50,但見於將軍O厚得商場玩具舖無人賣野都夠交租,細舖搬大舖,
我自己睇了一間$5000租,人流唔多,但可以放上網賣,
我業餘玩下,亦希望有人有興趣,可否分享經驗,
聽人講神話一盒賺$50,但見於將軍O厚得商場玩具舖無人賣野都夠 ...
shwong 發表於 9-9-2011 05:54 PM

人地講你就咁信我驚你比人呃,
人流唔多就剩係上網賣好過, 租都唔駛比, 仲可以照返工(份工好HEA既話)
租5000, 連雜費 至少都5500到開支,未計人工!!!
單以星矢計,一隻賺$50 入貨都成5/6皮先夠 (利潤10%計)
你要準備10萬以上現金周轉先得
我都好想開..…但我諗無十萬八萬都開唔到....
如果返開份工幾皮野,又唔太忙,開玩具舖為興趣,攞個經驗,OK既。

但如果為糊口...  我唔敢話樓主一定搞唔掂,但我覺得風險好大囉。