Toysdaily 玩具日報

查看: 5731|回復: 38

[詢問] sideshow同ht12寸星戰白兵

小弟想入隻白兵玩下,之前都有爬過文,發現原來呢兩間公司都有出過星戰白兵,但係因為小弟系超級新手,唔識去分辨,請各位大大指點下小弟,呢兩間公司出的白兵有何不同?邊間好D?謝謝∼∼
係SS同M記....:36:個人認為SS好D
小弟想入隻白兵玩下,之前都有爬過文,發現原來呢兩間公司都有出過星戰白兵,但係因為小弟系超級新手,唔識去分 ...
rex020 發表於 4-9-2011 02:12 PM

最大分別係價錢, SS白兵貴過M記果隻唔止一倍:Q
係SS同M記....個人認為SS好D
samuellam 發表於 4-9-2011 02:15 PM

M記即系.......?小弟唔系好識,請見諒!
最大分別係價錢, SS白兵貴過M記果隻唔止一倍
toms110 發表於 4-9-2011 02:19 PM

宜家市面上SS白兵同M記白兵大概幾銀度?邊度有得買多?
M記即系.......?小弟唔系好識,請見諒!
rex020 發表於 4-9-2011 02:20 PM

HT係無出過星戰figure嘅 (包括白兵), 市面流通緊 (連埋網上)嘅1/6白兵只有Sideshow同Medicom (好似孩之寶都有, 小弟唔係好清楚)
Medicom雖然做得比較神似, 但係好睇唔好食, 啲料好一般, 仲要擔心佢啲甩油、爛件嘅風險, Sideshow相對無咁多呢啲鑊嘢, 所以我個人就入咗SS果隻~~
宜家市面上SS白兵同M記白兵大概幾銀度?邊度有得買多?
rex020 發表於 4-9-2011 02:25 PM

M記唔駛10魚, SS已超15魚:(
HT係無出過星戰figure嘅 (包括白兵), 市面流通緊 (連埋網上)嘅1/6白兵只有Sideshow同Medicom ...
toms110 發表於 4-9-2011 02:28 PM

哦哦∼∼∼∼∼∼∼∼
M記唔駛10魚, SS已超15魚
toms110 發表於 4-9-2011 02:29 PM

哇∼∼∼∼我上過SS個網度睇過下,D價好似唔系好貴咋,究竟點解呢?
哇∼∼∼∼我上過SS個網度睇過下,D價好似唔系好貴咋,究竟點解呢?
rex020 發表於 4-9-2011 02:47 PM

斷咗貨好耐架喇:67:
如果要後追, 不如先追近一兩年 SS 出果批兵, 價錢無咩起過, 算抵玩, 炒貴左果D等吓HT, 話唔定遲D會翻出.
斷咗貨好耐架喇
toms110 發表於 4-9-2011 02:51 PM

哦,原來系甘,所有款都斷曬?
小弟想入隻白兵玩下,之前都有爬過文,發現原來呢兩間公司都有出過星戰白兵,但係因為小弟系超級新手,唔識去分 ...
rex020 發表於 4-9-2011 02:12 PM

M記同SS嘅白兵我都擁有過, 實質分別係: M記甲件係軟膠, SS係硬膠:74:
哦,原來系甘,所有款都斷曬?
rex020 發表於 4-9-2011 03:58 PM

唔係, 只係白兵 (無花紋)、黑武士果啲........
M記同SS嘅白兵我都擁有過, 實質分別係: M記甲件係軟膠, SS係硬膠
toms110 發表於 4-9-2011 04:01 PM

原來如此∼∼∼∼∼∼∼∼∼