Toysdaily 玩具日報

查看: 10007|回復: 40

[玩具報告] Medicom 12" RAH WF 2011年限定 JoJo奇妙之冒險 VI 空條承太郎

角色簡介:

空條承太郎 ( JoJo奇妙之冒險 VI )
替身名稱: 白金之星.世界(Star Platina The World)

為救被關在
佛羅里達的綠海豚監獄的女兒空條徐倫,承太郎隻身闖進監獄!在和女兒在會客室期間先遭不知名替身能力攻擊,在逃離會客室後再被不知名替身(白蛇)暗算,承太郎被襲目的目的不只是奪取他無敵的替身能力,而是他腦內一份關於Dio"封印了的記憶"!

事件發生在2011年,承太郎年紀太概是39~40左右。

衣服顏色參考自第六部單行本第三集的封面顏色,紫色外套黃色邊,上面有很多代表jojo一族的星星標誌。左邊衣領有"J"字的扣子裝飾。

PU蛇皮紋皮褲很薄,玩時小心弄穿。

留意左手的手錶在漫畫中有出現過。

跟之前年青版的承太郎一樣有附左手持帽的部件。

衣服上的拉鍊是假的,但下面的口袋是真的,可供插手。

失去主角光環的承太郎真可憐,出場沒有多久就被KO奪走替身能力及記憶,真令人心痛!
留心光碟片是固定不能取出,另外右眼出現的字樣跟偷襲者(白蛇)身上的一樣。

PS. 入手度屬困難級加上今次配件真的少得可憐(額外一個頭及一堆手掌配件),比起去年的配件豐富的岸邊露伴真的差多了。
WF2011限定,又一怨念物!
good stuff, but pass........
靚.......:71:
不過睇黎師兄都唔係點敢扭隻figure噃.......:44:
出完差返黎賣晒~! :79:
而家冇玩RAH JOJO......但的確型.....
講開又講,第6部係個人覺得最差既JOJO.....
太貴... 買唔起.....:63:
neo.L 發表於 16-8-2011 01:59 PM

我同意……
WF2011限定,又一怨念物!
迴轉宙斯 發表於 16-8-2011 09:20 AM

我的是網上發售版,聽聞會場版另外有外盒及一些小冊子。
靚.......
不過睇黎師兄都唔係點敢扭隻figure噃.......
O_biscuit 發表於 16-8-2011 09:35 AM

呢D"專用素體"驚拗斷左無得換...
出完差返黎賣晒~!
ryoma1978 發表於 16-8-2011 10:45 AM

咁就真係好唔開心!:unhappy:
neo.L 發表於 16-8-2011 01:59 PM

到中後期D替身能力都大失控,尤其後期D無差別大範圍攻擊直頭亂哂龍。:Q
太貴... 買唔起.....
$hiine 發表於 16-8-2011 06:26 PM

老實講真係幾貴下,尤其依家D日圓狂升中...
套衫設計好靚  多謝分享
foxhound 發表於 16-8-2011 08:35 PM

套衫設計又真係幾靚既!
頭像被屏蔽