Toysdaily 玩具日報

樓主: dogjumpjump

[活動展覽] 影片: 炒家技安係動漫hottoys前 高調承應請人排隊, 被數百人喝倒彩

唔係潑冷水,買之前停一停、忍一忍…如果做得到我連正價都唔買!
Ha, D限量版我無興趣, 讚成不要高追/幫襯佢地。
話"好難忍唔高追果D師兄, 係佢自己既事, 我有權唔俾佢地賺我D錢。
D玩具甘貴, 唔高追可能對自己未來係好事。
:)
我想各c hing, 慶在炒家請人排隊, 重要不停無限插隊, 兼殺貨一件不剩.....; 教一眾真誠出心排隊買心頭好的玩家絕望慶爆....... :*
好贊同樓主所言, 不要幫襯炒家, 助長歪風..... :53:
我會叫曬我班friend杯葛呢條友, 等佢攬住D貨孤獨終老,坐死一世艇!
頭像被屏蔽
寫定信先, 外傭從事非家務工作係唔係要檢控?除非證實唔係外傭喇。
雖然我唔係HT fans,但眼見今年動漫已徹底變質了,不再是為心頭好而排隊買心頭好,而係請雇傭兵同香港動漫迷爭野玩﹗我係100%反對炒玩具,但今次的集團式炒賣,更加離譜﹗
唔係叫你忍一忍唔買,只係一件賣貴咁多的玩具係唔係非要不可先?玩具日日都有新出,新出的技術只會不斷進步,要是比錢養技安,不如買多兩件其他玩具好過。
我知香港人最好儲齊一套,但其實點會齊。因為玩具商只會不停出新版,VER.2.0、DX版、豪華版等,跟本上,一個系列或一個角色,佢會不停出不停出,今天你齊晒一套,聽日又要努力,跟本唔會齊﹗我知香港玩玩具的FANS,絕不看重價錢多少,但值得花錢養一班同我地爭時間爭啖氣的乞兒咩?
回復 68# vegeta

well said:71:
Agree.... Stop to buy at high price .... Wait wait wait
最衰 係hottoys 搞咩限量 有錢都唔賺 係要俾炒家賺
頭像被屏蔽
ironman無緣啦。
一定要堅決打擊炒家!玩具唔係投資工具。
梗係啦,外國人又黎唔到買,但又想要,佢地都唔介意俾多d錢,坐係屋企等收貨既,
所以係唔會禁得到炒家掃貨 ...
超級玩具迷 發表於 29-7-2011 03:26 PM

我都認同,聽講佢上年入左d HT貨
大部份都係賣出國,點會理我地呢d香港友係度嘈丫~~
再加上佢係上網賣隨時有幾十個A/C,搵個二打六出黎交收.鬼知咩!!!!!
真有一種想退出玩具既諗法。如果Hottoys 唔就今次事件做返啲野,真係愧對一班真愛玩具既玩家,收藏家。我會好同意罷買哩三隻野。管它網上多少,價格唔低過原價唔買,要買都只到hunter 買,貴少少都只到原生產者處買。我們這班玩家唔咁樣做,唔咁樣團結幫自己,冇人幫到。
拎去比高登起底組研究下啦~

上年就金毛日本貓~今年就黑lin臭賓賓~下年係咩呢..........

ht正式宣佈佢 ...
雷奧 發表於 29-7-2011 10:12 PM

必先要補充, 今年係加上有賓賓的局面, 金毛仍然存在的說, 仲有利用了多一樣係估你唔倒, 但不說了...