Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] 第13屆香港動漫電玩節節目及參觀指南

擺明有人打尖,個police 咁講,係未可以投訴佢??????
E神 發表於 30-7-2011 12:39 PM

香港police o徙氣啦,個個只係有糧出就算,佢地拉人要寫report,變相增加佢地既工作量!
我有個fd做差佬,上次同佢食飯,見到有2幫人打交,我同佢講不如報警(我地個位置距離好遠,佢地一定見我地唔到),佢都叫我唔好搞咁多野.....
回復  044044a06
有人話之前排豹紋波鞋果時都係call呢D人去尖乍
由美 發表於 30-7-2011 11:11 AM

唔止呢班人去尖,而係個幕後老細都係同一班人
冇鬼用
d警察唔肯逼得太緊
同我地講呢d只算係雜項
唔係刑事
嚴格離講係唔關佢地事喎
結 ...
CTh 發表於 30-7-2011 01:20 PM

唉~我本身有個同學個表哥係ht到做!
vip未排之前,我有個fd係vip,但我唔係,我想買batman,咁岩我個fd只係想要p仔,我個fd要返工一定唔排得,但我有時間,咁我就問果個人可唔可以幫我搞搞,佢話無wor~我諗算...點知事後同另一個賣家交收時吹開水,佢話只要做足程序可以vip受權代買!我即刻比佢吹脹...
到早2個星期,我知道呢3隻野炒到飛起,我再問佢:我打黎唔係為難你要你幫我留,我只想知道到時d程序會點?我會早2日去排,如果排唔到頭600仲有無機?佢只係答我咩都唔知,好似驚我爆佢內部機密咁!