Toysdaily 玩具日報

[吹水專區] [電視經]無記9:30新劇 <真相>

大家都好痛苦...

唔好話有冇鎗,
換個例子唔通我話屋宇署的員工(如我)都係人(sorry依個係我最熟識的 ...
隨感一亡魂 發表於 20-7-2011 03:33 PM

哈哈...
以前就話三合會問題大...
依家反而係警方既問題仲大...

有時真係冇辦法,要刻制下...
如果唔係真係業主鬧你,你又鬧返佢...
到最後可能又會上報...
依家既報紙幾咁不負責任...
真係要食得咸魚抵得渴...

將軍澳個班童黨真係幾難搞...
我唔想見到好似以前個D童黨案再發生...
哈哈...
以前就話三合會問題大...
依家反而係警方既問題仲大...

有時真係冇辦法,要刻制下...
如 ...
小堅 發表於 20-7-2011 03:40 PM

我衰左啦,上次衝口而出X個女人老X,
個女人重要報警,個差佬都得啖笑...
不過我就一身蘇啦...唉...

所以我睇到李亞男掟水彈咁興就咁解...
大家都係衰衝動,如果佢冷靜D,笠佢麻包袋打佢一身重好啦,反正都係刑事...
又,如果我冷靜D,我有多過三種唔洗上身的方法報仇,而家輸哂啦~

將軍澳果度搵多D差佬重兵駐守就乜都解決啦...
一班烏合之眾咋麻,但阿曾處長話要至少兩年先搞店個獨立警區...
你拉塗鴉少女就二個禮拜內搞店...
我真是驚你俾人拉落台阿處長...
我衰左啦,上次衝口而出X個女人老X,
個女人重要報警,個差佬都得啖笑...
不過我就一身蘇啦...唉...

...
隨感一亡魂 發表於 20-7-2011 03:54 PM

個女人最後有冇去投訴你???

其實依家多唔多人去報考差人???
以前我見好多人報,依家又唔多覺...
塗鴉少女因為阿爺畀壓力,所以未出多D奶水...
我唔知佢地係防止罪案方面做得足唔足...
個女人最後有冇去投訴你???

其實依家多唔多人去報考差人???
以前我見好多人報,依家又唔多覺...
塗 ...
小堅 發表於 20-7-2011 04:03 PM

佢緊係有啦,佢仲話保留法律追究權利,好彩我淨係講"請你好好放低"但無明確恐嚇佢遮...
雖然好像講粗口都算恐嚇,不過我仲有少少理智,無講"你睇X住阿!!"依d遮...

有掛,IVE/蕓進都收,過到體能起薪就過萬,好工黎架!!
佢緊係有啦,佢仲話保留法律追究權利,好彩我淨係講"請你好好放低"但無明確恐嚇佢遮...
雖然好像講粗口都 ...
隨感一亡魂 發表於 20-7-2011 04:11 PM

呢份工要帶埋屋企人返工...
我真係幾多錢都唔做...
呢份工要帶埋屋企人返工...
我真係幾多錢都唔做...
小堅 發表於 20-7-2011 04:15 PM

兩睇既遮,打份寫子樓工俾可以俾上司鬧到狗咁架wo...
都係俾人鬧,同樣中五學歷,當差既袋住一個大學生程度既起薪俾人鬧wo...

唯一分別你打返佢可以會有花生友為你鼓掌,警察打人就大鑊啦....
兩睇既遮,打份寫子樓工俾可以俾上司鬧到狗咁架wo...
都係俾人鬧,同樣中五學歷,當差既袋住一個大學生程 ...
隨感一亡魂 發表於 20-7-2011 04:20 PM

權力愈大,責任愈大...
佢拎得呢個人工,就要做返呢份人工應該做既野...
每個行業都有害群之馬...
同埋報紙永遠只係報憂不報喜...
所以搞到D警察聲威下降???

就好似之前有對男女去拜山畀人抄牌咁樣...
一樣有人話個差佬唔岩...
權力愈大,責任愈大...
佢拎得呢個人工,就要做返呢份人工應該做既野...
每個行業都有害群之馬...
同 ...
小堅 發表於 20-7-2011 04:26 PM

鬼咩,有幾可有大案俾報紙佬報導~
日日掃黃咩~真是日日掃黃班黑社會搵唔食都係搞事既遮~
而且黃業算係最唔傷天害理架啦...

理性D諗未行行都有害群之馬lu,
但講老實,自從有報導話有部份藥房賣假野後我買乜日用品都搵大集團...
唔係話唔支持小企業,睇到D咁既新聞唔驚就呃你既...
鬼咩,有幾可有大案俾報紙佬報導~
日日掃黃咩~真是日日掃黃班黑社會搵唔食都係搞事既遮~
而且黃業算係 ...
隨感一亡魂 發表於 20-7-2011 04:33 PM

大案就冇,最近個次掃黃就掃左D得16歲既北姑...

好似我係尖咀龍X到買支油...
同去屈人氏到買同樣既油...
對比之下,覺得屈人氏個支係水貨黎...
而龍X個支係行貨...
大家唔好齋睇唔回喎...
多D人黎討論下...
大案就冇,最近個次掃黃就掃左D得16歲既北姑...

好似我係尖咀龍X到買支油...
同去屈人氏到買同樣既 ...
小堅 發表於 20-7-2011 04:37 PM

16歲北姑:cool:

唔係掛:
16歲北姑

唔係掛:
隨感一亡魂 發表於 20-7-2011 04:48 PM

係呀,岩岩今日新聞...
http://hk.apple.nextmedia.com/te ... amp;art_id=15447584
今集又係好剌激,
黃浩然慘被起底,預告更顯示休被黑警恐嚇!!
(onX,用真面目做野,而且而家個形勢咁明顯,黃浩然有咩三長兩短佢第一事件就搵你們算帳啦onX黑警!!
你們有冇諗過如果黃浩然背後其實有人保護佢呢?就算佢唔即刻救佢但拍你片呢?
一係你就搵條友做底佢,只要個殺手口夠密或者順手連殺手都解決埋咁黃浩然就真係死得不明不白啦!!
你班友咁的智商可以做到咁高級真是奇蹟...)

黃浩然被黑社會大佬恐嚇完,鬥志全失那幕做得好好...
無錯,一個普通人俾一個咁強勢的人恐嚇完鬥志全失係好合理...
如果太堅強反而不合常理...這一幕真的很精彩...
而且那個黑社會大佬完全係談判專家,他很懂得玩這個名為"談判"的遊戲,
起目標人物底,捉一個人親人/朋友,在一個有主場之利的場所用最權威性的語氣演繹那段其實沒甚麼殺傷力的台詞...
引導目標墜入自己圈套,非常聰明。
果然辦大事的人用嘴炮已經可以食掉目標...

預告又顯示連楊怡一家都遭殃!!
不過我已經估到個結局了...為了避免劇透以下反白:
早早退場的"安哥"之前話識個灣仔重案,黃浩然又說他"憤憤難平"(<--字幕寫的)
咁楊怡咁高調正面挑釁果個"任sir",就緊係有後著啦!!
照睇就"安哥"一早聯同灣仔重案重兵駐守楊怡屋企/附近!!等所有演員埋哂位
(即那班IQ-300的又打哂真軍真面目上陣天才黑警)就一網打盡!!
正義得到最後勝利!!Yeah~!!!

...老棟畢竟是老棟,而且除非無記玩到咁大黑警完美地解決所有證人順便講埋原來真是所有警察都俾黑社會控制哂,
否則劇情一定咁樣走架了...又除非楊怡原來是超級撤亞人,咁我唯有認輸啦!!
係呀,岩岩今日新聞...
小堅 發表於 20-7-2011 05:02 PM

該煨lu...
她專做蘿莉控生意嗎?
呢兩集…真係平時無追開都睇。
對白寫得好好…
我最少睇TVB既劇,但講真…呢套真係唔錯。