Toysdaily 玩具日報

查看: 19028|回復: 49

[改造交流] 非魂shop限定之限定裝著牙王(p.4完工及次回預告)

隔了很久才開始進行的改造,之前廁所外的幽靈巴打曾po過一篇相關的改造帖,相信各位巴打都知道我用什麼材料去改,所以長話不多說了,去圖。:43:

正面

側面

背面

側面

糟糕!!被脫光光了>0<

零件圖正面

零件圖背面

手術用屍體照一張

武器處理中,整體還未上色,100%完成後再追加圖片,有興趣,有改造牙王ge巴打們都po下圖交流下啦:77:
:71:絕對支持,玩具創作改做....
絕對支持,玩具創作改做....
ekim11 發表於 19-6-2011 05:34 PM

多謝巴打支ge支持:77:
好精彩...想問見甲同頭盔...係未用紙黏土整??
好精彩...想問見甲同頭盔...係未用紙黏土整??
36韜 發表於 19-6-2011 08:31 PM

巴打睇唔出最後張圖:58:件甲係牙王膠魂來的,小弟仲未有咁利害可以用黏土整:47:
回復 5# damperfox

即係點 :30:
搵隻牙王膠公仔...幫佢起甲同頭...之後再黏番落隻電王度?
回復  damperfox

即係點
搵隻牙王膠公仔...幫佢起甲同頭...之後再黏番落隻電王度?
36韜 發表於 19-6-2011 09:06 PM

巴打你講得冇錯,個做法就係咁,不過cut膠戈時要不停去試下d位fit唔fit,畢竟比例不一樣:38:
隔了很久才開始進行的改造,之前廁所外的幽靈巴打曾po過一篇相關的改造帖,相信各位巴打都知道我用什麼材料 ...
damperfox 發表於 19-6-2011 05:27 PM

誰輕輕叫喚我? :43:
很久沒見了~damperfox兄:66:
咁耐冇上水~一上o黎就見到你叫我:34:
等我都o黎抽下水先=p
誰輕輕叫喚我?
很久沒見了~damperfox兄
咁耐冇上水~一上o黎就見到你叫我
等我都o黎抽 ...
廁所外的憂寧 發表於 19-6-2011 11:16 PM

哇,優寧巴打,好耐冇見,你個ID做咩唔同左ge:?
你po一張抽水唔夠數呀,po多几張啦:shiny:
話時話你隻牙王胸甲ge切成三件頭ge改法很值得參考呢,我諗左好耐都唔知點整先好睇:no:
哇,優寧巴打,好耐冇見,你個ID做咩唔同左ge
你po一張抽水唔夠數呀,po多几張啦
話時話你隻牙 ...
damperfox 發表於 20-6-2011 12:20 PM

唉...說來話長...
之前想搵人夾份買下ooo 銀仔...
被當係搞團購ban o左:70:
隻牙王最有型真係得返呢張:34:
而家佢鋪晒塵等緊重油...
不過我懶...:44:
等下先la
唉...說來話長...
之前想搵人夾份買下ooo 銀仔...
被當係搞團購ban o左
隻牙王最有型真係得返呢 ...
廁所外的憂寧 發表於 21-6-2011 12:12 AM

啊~原來係咁樣,咁就被ban左帳號,真嚴重呢:(
好,我等你重塗之後再分享過:he:
啊~原來係咁樣,咁就被ban左帳號,真嚴重呢
好,我等你重塗之後再分享過
damperfox 發表於 21-6-2011 12:40 AM

殊~唔好咁大聲呀!!! 唔係我又要再開多次ga la!
哈哈~可能明年今日都未重塗就真o既~
支持...快d post完成品:71:
rhs膠公仔??...........
殊~唔好咁大聲呀!!! 唔係我又要再開多次ga la!
哈哈~可能明年今日都未重塗就真o既~
廁所外的憂寧 發表於 21-6-2011 04:21 AM

哈哈,okok,咁我細聲d,盡量唔令你行藏敗露啦:36:
睇尼憂寧巴打最近都有d忙咁&#22083;:38:不過唔緊要,我等你:74:
睇完自己戈隻個胸甲有d唔順眼,參考左你戈隻改法,胸甲切成5件頭再貼上去,即時靚仔左:shiny: