Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 非魂shop限定之限定裝著牙王(p.4完工及次回預告)

支持...快d post完成品
老文 發表於 21-6-2011 09:23 AM

多謝巴打支持,我會盡快的,不令大家失望:!
rhs膠公仔??...........
yugi 發表於 21-6-2011 09:48 AM

冇錯,就係rhs ge膠公仔:74:
嘩~直接剪落黎痴上去:50:
個比例..........又幾好喎:71:

希望樓主早日改造完成:77:(雖然小弟近來都冇再改造拉打,但話唔埋睇睇下又好似上次隻Kabuta一樣改埋一份:66:)。
嘩~直接剪落黎痴上去
個比例..........又幾好喎
阿修羅大帝 發表於 21-6-2011 01:04 PM

多謝巴打先,其實佢地係6寸公仔同5寸公仔,比例上只係差少少,所以改出尼都勉強見得下人:34:今日又對胸甲做左d修改,出尼個比例比而家好好多:35:
希望樓主早日改造完成(雖然小弟近來都冇再改造拉打,但話唔埋睇睇又好似上次隻Kabuta一樣改埋一份 ...
tom0083 發表於 21-6-2011 01:19 PM

小弟都希望盡快搞掂,而家鑄造緊把牙王劍,希望成功啦,個主體除左上色都叫完成架啦,把劍就要等下啦:38:
上次改kabuto系列而家我都等有時間重塗一下完成埋佢,最近改造作業真多呢:80:
哈哈,okok,咁我細聲d,盡量唔令你行藏敗露啦
睇尼憂寧巴打最近都有d忙咁噃不過唔緊要, ...
damperfox 發表於 21-6-2011 11:33 AM

其實一d都唔忙...最忙都剩係成日o係淘寶搵緊6吋 蜘蛛仔玩具~
不過見到你改造...
決定repaint鬼o左佢o黎幫你打打氣... (我不是抽水)

全身照 一睇就知我唔係求其擺la...(逃)

加多兩張相騎劫先

相太黑~d顏色睇唔清楚? 開閃光燈睇la

!

肉眼望大致上係咁上下la...
其實我鍾意原本膠o固隻原色多d...
不過上色技術有限...點解marker冇o固隻色...
結果油下油下變o左有d似sic o固隻顏色...:70:
不過都仲叫睇得上眼o既...自high唔洗理我XD
武器方面冇改動...不過考慮緊再整過把...
而家識少少用ab補土...可能會靚少少都未定=p
不過都係o固句...懶...

再抽多次水...
ru kuuga變o左咁=w=

總之~damperfox大你加油la:71:
其實一d都唔忙...最忙都剩係成日o係淘寶搵緊6吋 蜘蛛仔玩具~
不過見到你改造...
決定repaint鬼 ...
廁所外的憂寧 發表於 22-6-2011 04:45 AM

哇,憂寧巴打你好快手喎,估唔到有驚喜:shy:多謝你的大力支持:74:
隻牙王整體好正,同埋d顏色真係好有sic feel,不過我都唔弱,我都會用sic油幫隻牙王上色,應該出來的感覺都唔錯:58:
你都係淘寶搵緊6吋spider man呀,我搵左好耐都搵唔到啱改造用的素體,搵唔番之前有個巴打用來改古朗基怪人戈隻:54:
點都好,多謝晒你咁有心ge回應,令本帖更多姿多彩:71:
哇,憂寧巴打你好快手喎,估唔到有驚喜多謝你的大力支持
隻牙王整體好正,同埋d顏色真係好有si ...
damperfox 發表於 22-6-2011 10:08 AM

素體強烈推薦用龍劍道o固個...
平、靚、正係其特點...
不過蜘蛛俠又好~龍劍道又好...
都係6吋高...
拍埋shf度真係高o左成個頭...:70:
其實有冇一樣size o既素體ga:79:
回復 20# damperfox
咁仲唔怏d post新相:35:
素體強烈推薦用龍劍道o固個...
平、靚、正係其特點...
不過蜘蛛俠又好~龍劍道又好...
都係6吋高...
...
廁所外的憂寧 發表於 22-6-2011 01:59 PM

龍劍道係正野,我都入左好多個素體:43:
蜘蛛俠稍為瘦d好改d啦,乎合shf比例的話裝著電王ge素體其實都可以一試,不過對金屬腳我唔曉拆就是了:38:
回復  damperfox
咁仲唔怏d post新相
阿修羅大帝 發表於 22-6-2011 02:13 PM

巴打你可以先睇憂寧大改戈隻,我改出尼身體個比例同佢差不多:73:
而家就po埋牙王劍進度先:51:
把劍搞左咁多日終於有成果了,不過未上色and手工仍然粗糙,各位巴打請見諒:62:牙王劍主體仍是電王劍加造型補土,之後慢慢切割再慢慢打磨,過程非常的累:70:(鐵匠的原則: 只此一把,不會再造第二把:66:)
廢話不多說,去圖吧!

感覺很鋒利吧:34:
龍劍道係正野,我都入左好多個素體
蜘蛛俠稍為瘦d好改d啦,乎合shf比例的話裝著電王ge素體其實都可以 ...
damperfox 發表於 22-6-2011 04:23 PM

電王素體就係衰下半身...:42:
把劍搞左咁多日終於有成果了,不過未上色and手工仍然粗糙,各位巴打請見諒牙王劍主體仍是電王劍加造型補 ...
damperfox 發表於 22-6-2011 04:30 PM

劍形幾似:71: 不過比例好似有d奇怪...可能錯覺...
搞到我都好想整過把:51: